Wil jij dolgraag de tuin opvrolijken met bomen? Dan is het belangrijk om te kijken naar een geschikte boom. Er zijn veel verschillende bomen die je kunt kopen en daarom is het maken van een keuze ook erg moeilijk. Je hebt de mogelijkheid om fruitbomen te kopen, maar je kunt ook bomen kopen met mooie bloemen. Ook is het belangrijk om te kijken welke boom bij jou in de tuin past. De boom kan namelijk te groot zijn voor jouw tuin, waardoor het belangrijk is om voor een andere boom te kijken.

Waar kun je bomen kopen?

Het kopen van bomen kun je vaak in een tuinwinkel doen. Hier kun je bijvoorbeeld zaadjes kopen, maar ook al uitgekomen bomen. Deze bomen zijn nog wel erg klein, en het duurt erg lang voordat de bomen op de juiste hoogte zijn. Hier kan dus wel 10 jaar overheen zitten. Ook heb je de mogelijkheid om bomen te kopen via het internet. Wil je bomen via het internet kopen? Dan is het belangrijk om via het internet te zoeken naar ‘’bomen kopen’’. Via het internet is het vaak makkelijker om bomen te kopen. De bomen worden namelijk thuis geleverd, zodat je zelf de bomen niet moet vervoeren. Hoe handig is dit!

Waar moet je op letten bij het planten van de boom?

Een boom groeit en gaat daarom ook snel de breedte in. Het is daarom belangrijk om de boom genoeg ruimte te geven. Hierdoor groeit de boom niet tegen de schutting, of wellicht het huis aan. Als dit wel gebeurd, kan het voorkomen dat de boom snel weggehaald moet worden. Dit wil je natuurlijk niet. Ook is het belangrijk om te kijken of je buren hebt. Als dit het geval is, is het belangrijk om de boom niet op de erfgrens te plaatsen. Dit kan in de toekomst namelijk voor overlast bij de buren zorgen.