Onderhoud

Een natuursteen vergt niet veel meer onderhoud dan een ander materiaal. De natuursteen moet wel goed passen bij de ruimte waarin hij ligt, bijvoorbeeld niet alle natuurstenen kunnen buiten worden gebruikt.

Als u een natuursteen in uw badkamer wilt, dan moet u er wel goed op letten dat deze zo wordt afgestemd dat deze goed tegen vocht kan. Wanneer de tegel ligt valt het onderhoud wel mee. De frequentie van het onderhoud aan de tegel is afhankelijk van de verandering in uw natuursteen tegel, zijn er vlekken ontstaan? Is er sprake van kleurverandering of neemt de glansgraad toe/af?

Er zijn natuursteen tegels die standaard meer onderhoud en bescherming vereisen dan andere. Dit gaat om natuursteen tegels die een lichte kleur hebben, een dof of ruw oppervlak hebben of een poreuze natuursteen (kalksteen en marmer). Voordat u deze natuurstenen gaat reinigen is het verstandig om even na te vragen bij een epxert welke reinigingsmiddelen u wel en niet kunt gebruiken.

Voor het wekelijkse onderhoud kunt u het beste met een bezem die een beetje zacht is al het vuil opgeven. Als er resten vuil op de tegel blijft zitten kunt u dit er afhalen met een combinatie van water en schoonmaakmiddel. Let er wel op dat dit schoonmaakmiddel neutraal is, dat er geen chemicaliƫn en/of zuren in zitten. Het beste is om de tegel daarna nog even met alleen water af te nemen. Als u koffie o.i.d. morst is het verstandig om dit gelijk schoon te maken, anders kan het in de tegel trekken. Soms ziet u de vlek niet meer maar som ook wel, een specialist kan uw gietvloer in zaamdam dan behandelen. Ook kunt u hier een klusbedrijf voor inschakelen.

Voor u een natuursteen gaat kopen is het verstandig om met de verkoper te overleggen welke natuursteen het beste is voor uw ruimte en welke handig is qua onderhoud.

Meer infromatie over onderhoud van natuursteen: