Denk je aan een nieuwe vloer? Heb je dan al eens gedacht aan een keramisch parket? In deze blog vertellen wij hier over. We vertellen wat het is, welke soorten er zijn en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is een keramisch parket?

Voordat je kiest voor een keramisch parket, is het goed om te weten wat dit nou precies is en wat het verschil is met een ‘normaal’ parket, het zijn eigenlijk smalle keramische vloertegels. Op het oppervlak van de tegel is niet alleen een houtprintje aangebracht, je kunt zelfs door de moderne productietechnieken een houtstructuur voelen, dit is bij laminaat niet het geval. Zo lijkt het alsof je met hout aan de slag gaat en is het moeilijk om het verschil te zien met een houten variant. 

Welke soorten zijn er?

Voor iedereen is er wel een bepaald type parket, als die er nog niet is, komt die wel! Het aanbod neemt namelijk continu toe. Of je nou een klassieke, rustieke of moderne look wilt, alles is er. Om het parket te laten passen bij het interieur, is elk parket ondergebracht in verschillende tinten. Net als met een gewoon houtparket, kan je ze leggen in allerlei patronen, zoals een visgraat. Vraag bij de leverancier na hoe je dat precies je tegels met laten snijden. De meeste keramische tegels hebben een lengte van 90 of 60 centimeter. Je kan ze uiteraard ook korter verkrijgen. Langer is ook een optie, dit is dan wel de duurste optie. Die brengt ook een risico met zich mee, wanneer de tegels dan gebakken worden, kunnen die kromtrekken. 

Wat zijn de voordelen van een keramisch parket?

Doordat de parketten amper zijn te onderscheiden van normaal houtparket, zijn ze geschikt voor wie fan is van de warme houtlook. Ondanks dat de tegels eruit zien als hout, heb je het gemak van het onderhoud van een tegelvloer. De tegels blijven krasvrij, zelfs wanneer je zware meubels verschuift. Het keramisch parket is goed te combineren met een vloerverwarming. Terwijl houten vloer en laminaat niet aan te raden is voor in vochtige ruimtes zoals in de keuken en badkamer, vormt dat voor een keramisch parket geen probleem.