We zien het grootste deel van de tijd wel ergens gehard glas. Ramen, elektronica, huishoudelijke apparaten, auto’s, deuren en meer zijn gemaakt van gehard glas. Dergelijk glas is namelijk zeer voordelig bij gebruik in het dagelijks leven. Dus als je je ooit hebt afgevraagd waarom veel mensen dit type glas gebruiken, zal dit artikel je vertellen waarom het belangrijk is in ons leven.

Sterker dan gewoon glas

Vergeleken met gewoon glas is gehard glas ongeveer 4 keer sterker. De thermische harding procedure die wordt gebruikt om ​​gehard glas te maken, geeft het zijn sterkte. Het buitenoppervlak van het glas wordt gecomprimeerd tijdens de afschrik stap, een koelproces onder hoge druk. Het eindproduct is gehard glas dat bestand is tegen directe stoten, harde wind en kleine explosies. Dit is de reden waarom kantoordeuren meestal gebruik maken van gehard glas. Ze zijn doorzichtig en sterk.

Veilig en aanpasbaar

Het doel van gehard glas is veiligheid. Wanneer gehard glas wordt geraakt door een kracht die krachtig genoeg is om het te breken, breekt het in microscopisch kleine korrels in plaats van in scherpe scherven. Dit is een andere factor voor het wijdverbreide gebruik van gehard glas. Vanwege zijn verbrijzelende aard betekent dit dat niemand schade zal oplopen wanneer het breekt. Afgezien daarvan is gehard glas te vinden in een breed scala aan stijlen en patronen, waardoor het ideaal is voor gebruik overal waar glas nodig is. Dit glas kan worden aangepast aan alles wat je maar wilt.

Bestand tegen hitte en krassen

De maximale temperatuur die gehard glas kan hebben, is ongeveer 270 graden Celsius. Het is perfect inzetbaar op plaatsen waar vaak warmte aanwezig kan zijn omdat het hittebestendig is. Gehard glas is dan ook perfect voor gebruik in keukenapparatuur. Gehard glas is zo sterk gemaakt met behulp van een thermisch proces dat het ook krasbestendig is en de transparantie en helderheid van het glas behoudt. Mede hierdoor wordt gehard glas gebruikt in autoruiten, telefoon schermen en glazen deuren.