Ga jij verhuizen? Of ben je gewoon toe aan een nieuwe inrichting van je huis of tuin? Of het nou gaat om welke tv standaard, welke vorm tafel of de kleur op de muren. Wij geven jou enkele tips om een mooi resultaat te creëren.

Jouw stijl

Bij het inrichten van je woning en tuin is het belangrijk om vast te leggen wat jouw smaak is. Woon je samen en heeft je partner een hele andere stijl? Dan is het raadzaam om een moodboard te maken, je voegt allebei afbeeldingen toe met wat je mooi vindt. Zo kun je samen tot een compromis komen en een samenhangend (tuin)interieur aanschaffen. Misschien wil jouw partner helemaal geen televisie, laat staan een tv standaard. En dat terwijl jij net een nieuwe televisie inclusief tv standaard hebt gekocht. Bekijk eens welke spullen jullie al hebben, wat er weg kan en wat er nog moet worden aangeschaft.

De tuin

Kies je voor gras, natuurstenen of voor grind? Er zijn veel mogelijkheden, houd in elk geval rekening met het onderhoud. Bij gras is het namelijk belangrijk dat je voldoende tijd vrij maakt om het te maaien. Ook bij het plaatsen van natuurstenen komt onderhoud kijken, indien je ze netjes wil houden. Het vegen kost misschien wat minder tijd dan grasmaaien, maar het is wel iets om rekening mee te houden. Naast de ondergrond is een gezellige zitplek ook belangrijk, misschien kijken jullie in de zomer wel televisie in het tuinhuisje? Koop dan een passende tv standaard voor jullie tuinhuisje. Of ga voor een opblaaszwembad voor de kinderen. Misschien ben je in de winter wel toe aan een sauna in de tuin, het is maar afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt. Eenvoud is ook mooi natuurlijk.

Interieur van je huis

Zorg ervoor dat er een duidelijk kleurenpalet aanwezig is, kies (samen met je partner) voor een aantal soorten kleuren die mooi bij elkaar passen. Dit kun je verwerken in je interieur, de keuze van de kleuren is niet alleen afhankelijk van smaak. Het is ook goed om in gedachten te houden met wat voor een ruimte je te maken hebt. Bij het inrichten van een kleine ruimte zul je niet zo snel een donkere kleur op de muur verven, maar eerder een lichtere kleur. Dit zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt dan dat het eigenlijk is. Daarnaast moet het ook praktisch worden ingericht, vooral bij kleinere ruimtes. In een woonkamer van 15 m² kun je beter de tv standaard weglaten, en de televisie gewoon aan de muur hangen.