Schutting plaatsen voor privacy
De meeste inwoners van Nederland hebben graag een huis met een tuin. In de zomer kunnen ze dan genieten van het weer op hun eigen stukje grond. Het is daarbij wel zo fijn als mensen niet zomaar je tuin in kunnen kijken. Een beetje privacy wordt altijd wel gewaardeerd. Op die manier kun je lekker in de zon liggen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over mensen die ongewenst gaan kijken wat jij allemaal aan het doen bent.

Een schutting zorgt voor bescherming
Inbrekers gaan vaak eerst bij daglicht kijken bij welke huizen er wat te halen valt en hoe ze binnen kunnen komen. Met schuttingen plaatsen kun je voorkomen dat ze zien wat jij allemaal in huis hebt.  Zo zorg je ervoor dat mogelijke plaatsen waar inbrekers binnen kunnen komen buiten het zicht blijven. Een goede schutting geeft je een veilig gevoel en draagt daadwerkelijk bij aan de bescherming van je huis. Tegenwoordig zijn er ook veel mensen die dure spullen in de tuin zelf hebben staan. Hierbij kun je denken aan dure tuinmeubels, beelden en elektrische apparatuur. Deze blijven ook buiten het zicht met een schutting en bovendien is het veel lastiger voor inbrekers om deze spullen te stelen als ze eerst over een schutting getild moeten worden.

 

Tegen overlast van wind en geluid
In Nederland kan het stevig waaien en dan zit je toch een stuk minder lekker in je eigen tuin. Met een schutting kun je een groot deel van deze overlast voorkomen zodat je ook op een winderige dag nog lekker kan genieten van de buitenlucht. Ook kan een schutting een grote rol spelen in het verminderen van overlast van geluid. Hier heb je niet alleen wat aan als je in de tuin zit, maar ook gewoon als je binnen in je eigen huis zit. Dat kan bijvoorbeeld helpen voor mensen die ‘s nachts moeilijk kunnen slapen door overlast van het verkeer.