Bent u op zoek naar een mooie vloer voor in de woonkamer of in de slaapkamer bijvoorbeeld? We kunnen u de kunststofvloer met betonlook aanraden. Dit is een eenvoudig te onderhouden vloer met een robuuste uitstraling zoals u gewend bent van echte betonvloeren. Er zitten echter nog meer voordelen aan vast als u een vloer met de look van natuurlijk beton in huis haalt. We vertellen je graag wat meer over de mogelijkheden en pluspunten waar u rekening mee kunt houden.

De robuuste uitstraling van beton

De meeste mensen vinden het mooi om een vloer in de woonkamer te plaatsen die de uitstraling heeft van een echte betonvloer, dit geeft een robuust industrieel uiterlijk. Dit past vooral goed bij moderne woningen. Als u kiest voor een gietvloer dan zit u echter niet vast aan deze uitstraling. U kunt ook voor andere manieren van afwerking kiezen. U kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een kleurtje op de vloer. In een winkel kan het bijvoorbeeld erg mooi zijn om de vloer helemaal dit te maken. In overleg is het zelfs mogelijk om een patroon of een afbeelding op de vloer aan te brengen.

hp

De voordelen van deze kunststof betonlook vloeren

Net als met de meeste vloeren die gegoten worden, haalt u flink veel voordeel in huis. Zoals we al even kort genoemd hebben. Zijn dit vloeren die alleen de look van een betonvloer hebben. Het zijn eigenlijk kunststofvloeren en daarom zijn ze ook zeer eenvoudig schoon te houden. Een kunststofvloer die op gelijke hoogte gelegd is, hoeft u alleen af en toe te stofzuigen en even te dweilen, vervolgens kunt u er weer tijden mee vooruit. Dit is ook de reden dat deze vloeren jarenlang in een goede staat kunnen blijven. U hoeft er weinig aan te doen en mocht er toch een beschadiging optreden dan is er renovatie zo uitgevoerd door een specialist.

betonvloer

Zelf doen of een specialist inschakelen?

Zoals voor de meeste grote klussen geldt, u kunt het een en ander zelf doen maar over het algemeen is het verstandiger om een specialist in te schakelen. Er is erg veel kennis voor nodig om een vloer in één keer goed te gieten, daarnaast heeft ook specialistische gereedschappen nodig. U kunt dit natuurlijk leren en de gereedschappen zelf aanschaffen maar over het algemeen bij de grond goedkoper uit om het over te laten aan een expert op dit gebied, dan bent u bovendien zeker van dat er geen fouten worden gemaakt bij het aanbrengen van de vloer.