Een trap is onderhevig aan slijtage en dat betekent dat na verloop van tijd de sporen duidelijk zichtbaar zijn. Op zo een moment kom je voor een aantal keuzes te staan. De trap compleet vernieuwen is een dure grap. Maar gelukkig zijn er ook budgetvriendelijke oplossingen. Traprenovatie is een prachtige oplossing. Je bent niet alleen stukken goedkoper uit, ook een complete verbouwing blijft lekker achterwege.

 

Mogelijkheden traprenovatie

Wanneer je kiest voor traprenovatie is er van vervanging geen sprake. De trap krijgt een nieuw jasje en klaar is de klus. Echter, er zijn een aantal mogelijkheden, dus is handig te weten wat die zoal zijn. Een vaak toegepaste methode is via overzettreden. Bij het kiezen voor overzettreden heb je de vrijheid om het materiaal zelf te bepalen. En dat heeft weer betrekking op de sfeer die je wenst te creëren. Laminaat en vinyl zijn in het algemeen veel in trek. Maar wil je bijvoorbeeld voor een warme uitstraling gaan? Dan zijn bepaalde houtsoorten daar beter voor geschikt. Eiken of beuken overzettreden zijn onder andere de opties. Gaat de voorkeur uit naar een moderne look? Staal of een betoncoating doen dan het werk. Wil je nog meer ideeën opdoen? Kijk dan bij TopTrap voor nog een hoop leuks.

 

Kiezen voor verven of zandstralen

Overzettreden bieden heel wat mogelijkheden als het om het uiterlijk van de trap gaat. Maar andere oplossingen heb je ook. Zo kan verf voor wonderen zorgen, zonder dat je ook daarvoor diep in de buidel dient te tasten. Belangrijk daarbij is, dat je kiest voor een slijtvaste variant. Het enige wat dan resteert is een juiste match maken wat betreft kleur en het interieur. Andere mogelijkheden voor traprenovatie zijn verder stofferen en zandstralen en bij het laatste dient het specifiek te gaan om een houten trap.