Veel mensen hebben last van kalkaanslag in een huis. Deze gaat zitten in bijvoorbeeld de Senseo, de waterkoker, vaatwasser, wasmachine en zelfs in de verwarmingsinstallatie. Ook natuurstenen oppervlakken in de keuken en douche worden snel vervuild door deze aanslag. Het nare van kalkaanslag is dat de apparatuur steeds slechter gaat werken en uiteindelijk vroegtijdig kapot gaat. Dit wil je natuurlijk niet, want dergelijke zaken zijn erg duur en ze vervangen wil je dus daarom zo lang mogelijk uitstellen. In deze blog geven we je tips om kalkaanslag te voorkomen. Een daarvan is (we verklappen het maar alvast) een waterontharder kopen

Kan ik kalkaanslag voorkomen?

Het is mogelijk om kalkaanslag te voorkomen. Dat is het goede nieuws. Maar hoe is het te doen? Het is eigenlijk heel gemakkelijk: je moet een waterontharder aanschaffen die je aansluit op de hoofdleiding van het water die meestal in de meterkast te vinden is. Wij raden je aan om een magnetische waterontharder aan te schaffen. Deze werk dus met magnetische straling en zorgt ervoor dat kalk in het water opgelost blijft zitten en zich dus niet als kalkaanslag aan apparaten en verwarmingsinstallaties hecht. Daarnaast is er ook nog de waterontharder die werkt met een ionenwisselaar en zout, deze kun je beter niet gebruiken omdat het zout uiteindelijk in het drinkwater terechtkomt, waardoor verzilting optreedt en dat willen we niet, want we zijn afhankelijk van zoetwater. 

Is kalkaanslag makkelijk te verwijderen van natuursteen? 

Er bestaan dure middelen om kalkaanslag verwijderen, deze kun je beter niet gebruiken omdat ze vaak chemisch zijn en dus niet goed voor het milieu. Wanneer je ecologisch wilt wonen, dan raden we je aan om natuurlijke producten te gebruiken. Denk dan voornamelijk aan azijn en citroensap. Mix dit met warm water en gebruik dit om apparaten kalkvrij te maken. In het geval van een verwarmingsinstallatie raden we je aan om experts te raadplegen wat te doen, omdat elk systeem net even anders kan zijn. Blijf onze blogs volgen, want dan ben je altijd op de hoogte als het gaat over trends en tips aangaande wonen.