Wanneer je bezig gaat met een project om je kleine woonkamer op een moderne manier in te richten, dan is het wel fijn om een beetje inspiratie op te kunnen doen. Wij geven je inspiratie in onze blog door je een aantal tips te geven waarmee jij gemakkelijk een kleine woonkamer een nieuwe uitstraling kunt geven. Kijk snel met ons mee voor leuke ideeën. Ben je uitgelezen? Kijk dan ook even naar onze andere blogs, ze staan boordevol leuke tips.

Efficiënt omgaan met de woonruimte

Het is lang niet altijd gemakkelijk om efficiënt om te gaan met de woonruimte. Als je een kleine woonkamer hebt is dit wel nodig. Er zijn tal van meubels die jou kunnen helpen meer uit de beschikbare woonruimte te halen. Denk aan een slaapbanken, inklaptafel, -stoel en meer van dat soort multifunctionele meubels. 

Verdeel de ruimte

Als je een eenkamerappartement hebt, dan is het leuk om de ruimte in verschillende compartimenten op te delen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld in de kast of kamerscherm als scheidingsobject te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een slaap- en woongedeelte van elkaar onderscheiden in dezelfde ruimte. Dat zorgt voor het gevoel een echt huis te hebben. Het kan ook resulteren in meer privacy.

Design, basis, natuursteen

Voor het ontwerp van een moderne woning (juist als deze klein is) raden we je aan om strak design te kiezen met basale tinten. Op deze manier is het gemakkelijk de kamer er groter uit te laten zien dan deze in werkelijkheid is. Wit of grijs zijn twee beproefde tinten die het altijd goed doen. Natuursteen is bijvoorbeeld erg gewild in de keuken. Zo is het mogelijk om een industriële of minimalistische look te creëren die nu erg populair is.