Ben jij bezig met de verbouwing van jouw huis of ben je iemand aan het helpen met verbouwen? Dat is natuurlijk hartstikke leuk! Je kunt je creativiteit de vrije loop laten gaan en allerlei onderdelen toevoegen aan je huis. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe ruimte voor de keuken, een andere vloer/inrichting van je woonkamer of een nieuwe badkamer. Het is allemaal mogelijk!

Je kunt ook uitbouwen. Door uit te bouwen creƫer je meer ruimte en daardoor zijn er nog meer mogelijkheden! Er zijn wel een aantal belangrijke punten waar je op moet letten bij de uitbouw van een huis. In dit artikel vind je daar wat meer informatie over.

Erfgrens

Zodra jij van plan bent om je huis te verbouwen of graag zou willen uitbouwen, moet je op een rijtje hebben wat er allemaal mogelijk is. Je kunt namelijk niet zomaar uitbouwen waar je maar wilt. Iedereen heeft een eigen stuk grond waarop je kunt bouwen. Dit heet de erfgrens. De erfgrens van jouw huis kun je terugvinden op de kadastrale kaart.

Uitbesteden of niet?

Er moet enorm veel worden geregeld voor de verbouwing of uitbouw van een huis. Er zijn talloze vergunningen die moeten worden aangevraagd en er moet veel fysiek werk worden verricht. Een aannemer kan dit allemaal voor je regelen, maar dit kost natuurlijk klauwen met geld. Aannemers verdienen vooral op de uren werk die gemaakt worden, maar ook op de materialen. Het is natuurlijk logisch dat je niet al het werk zelf kunt verrichten, maar je kunt al redelijk wat geld besparen als jij zelf voor de materialen zorgt!

In dit artikel zijn nu twee belangrijke onderdelen aan het licht gebracht om de uitbouw goed te laten verlopen. Natuurlijk is hier niet alles besproken en het is daarom handig om je van te voren goed in te lezen! Zo kom je niet voor verrassingen te staan!