Gietvloeren zijn tegenwoordig razend populair. Dat is niet zonder reden. Hoeveel er meerdere goede redenen zijn waarom je zou willen kiezen voor een gietvloer, willen we de belangrijkste voordelen ervan voor je opsommen in deze blog. Notabene dat een aantal van deze voordelen ook voor andere vloeren gelden. Echter, voor gietvloeren gelden al deze voordelen. Lees daarom snel verder en ontdek de, naar ons inzicht, belangrijkste voordelen van een gietvloer in je woning of in je bedrijfspand.

Voordeel #1: gietvloeren zijn erg onderhoudsarm en -vriendelijk

Een gietvloer is erg onderhoudsarm en onderhoudsvriendelijk. Dit heeft te maken met het feit dat een gietvloer niet zoals bijvoorbeeld een houten vloer, regelmatig in de olie hoeft te worden gezet. Daarnaast is een van de belangrijkste voordelen dat je er ook tamelijk weinig aan hoeft te doen voor wat betreft schoonmaken. Je zult niet zien dat, zoals dat bijvoorbeeld wel bij een houten of natuurstenen vloer het geval kan zijn, een vlek in de vloer trekt. Tevens kun je elke vloeistof die op de vloer terecht komt eenvoudig opdweilen.

Voordeel #2: gietvloeren zijn beschikbaar in diverse stijlen en kleuren

Gietvloeren zijn in alle mogelijke kleuren verkrijgbaar – en dan bedoelen we ook echt álle kleuren. Net zoals bij het mengen van verf, worden ook de gietvloeren gemaakt door diverse kleuren te mengen. Ben je op zoek naar een echt bijzondere vloer bestaande uit ook een aparte stijl? Dan kun je hiervoor ook kiezen voor een gietvloer. Door middel van het op de juiste manier uitgieten, kan de vloer in bijzondere vloeibare patronen en vormen ontstaan.

Voordeel #3: een gietvloer is duurzaam

Ten slotte is het belangrijk om te weten dat een gietvloer erg duurzaam is en wel om verschillende redenen. Een van de belangrijkste redenen is dat je een gietvloer niet regelmatig hoeft te behandelen met bijtende en giftige schoonmaakmiddelen of olie. Je kunt elke vlek op de vloer behandelen met water en met al dan niet milieuvriendelijk schoonmaakmiddel. Ook werkt vloerverwarming  perfect in combinatie met een gietvloer waardoor je de juiste temperatuur in je woning makkelijker kunt vasthouden.

 

Aanbeveling: overweeg je een gietvloer voor je woning of je bedrijfspand? Dan adviseren wij je om contact op te nemen met de experts van SENSO.com