Wanneer je aan een verbouwing toe bent in bijvoorbeeld de badkamer of in de keuken komt er een moment waarop je na moet gaan denken over de afwerking en welke soort tegels je daarvoor gaat gebruiken. Een goed moment om eens na te gaan of keramische tegels de oplossing zijn. Want, keramische vloertegels passen werkelijk in iedere woning!

Waanzinnig groot aanbod

Keramische tegels telt een gigantisch groot aanbod. Er is voor iedereen wel een keuze. Moderne tegels, klassieke tegels, rustieke tegels en eigentijdse tegels. Ze zijn er in alle soorten én maten. Daarnaast heb je ook nog eens keuze uit nagenoeg elke kleurtint, structuren en de bijbehorende prijsverschillen. Denk bijvoorbeeld eens aan chique houtlook tegels of antraciet tegels.
Tegels met een kleine kleurafwijking kun je vaak in de outlet al voor een mooi prijsje meenemen.

Onderhoudsvrij
Keramische tegels zijn nagenoeg onderhoudsvrij. Ze hebben geen behandeling nodig en zijn erg hygiënisch. Wanneer je zelf erg handig bent zou je ze zelf kunnen leggen en keramische tegels zijn geschikt in combinatie met vloerverwarming. Wat wil je nog meer?

Andere voordelen

Tegels zijn geschikt voor elke ruimte. Ze kunnen goed tegen water, zijn erg hard en zoals reeds aangehaald zeer hygiënisch. Een ander bijkomend voordeel is dat een kamer een stuk groter kan doen lijken dan het in werkelijkheid is.
Bij sommige keramische tegels is het zelfs mogelijk om deze van binnen door te leggen naar de tuin. Zo hebben de woonkamer en het terras één uitstraling. Dit zorgt voor een mooi geheel en is zeker aan te raden. Houd hierbij wel rekening dat de tegels voldoende dik zijn en een hoge slijtvastigheid hebben. Wanneer je een dunner exemplaar gebruikt, wil dit buiten nog wel eens gaan schuiven.

Niet alleen maar lof

Aan keramische tegels zitten ook een paar nadelen. Zo voelt een keramische tegelvloer kouder aan dan een PU- of houten vloer. Daarnaast ontstaat bij het voegen van de tegels een cementsluier. Dit is een soort waas over de tegels die lastig is te verwijderen. Wanneer je hiervoor de aangewezen reinigingsmiddelen gebruikt, is deze cementsluier een stuk makkelijker te verwijderen.