Veel bedrijven ontdekken de voordelen van het erp systeem. Dit is een afkorting die staat voor enterprise resource planning. In feite is het een integratie van verschillende modules voor uiteenlopende afdelingen. Elke afdeling heeft een eigen module van binnen allerlei zaken mogelijk zijn. Het feit wil dat elke module informatie uit een database haalt. Zo is er een geïntegreerd systeem binnen een bedrijf waar elke afdeling mee kan werken. Het voordeel hiervan is dat bijvoorbeeld de inkoopafdeling een seintje krijgt van de verkoopafdeling dat er een product bijna uitverkocht is, dit gaat automatisch. Zo hoef je nooit een nee te verkopen aan klanten. 

Waaruit bestaat ERP?

Onderdelen van een ERP-systeem zijn: supply chain management, project management, productie, human resources management, global business management, financiën, document management system en research management. Een flinke hap Engelse woorden dus die allemaal te maken hebben met de bedrijfsvoering. Deze verschillende partjes van de taart, vormen samen het ERP-systeem.

Meer voordelen van het systeem

Omdat alle afdelingen uit een database werken, is het veel minder het geval dat er dubbele data is of datacorruptie, omdat verschillende systemen met dezelfde data moeten werken. Soms moet je dan data kopiëren van het ene systeem naar het andere systeem, waardoor er vertaalproblemen ontstaan tussen de verschillende programma’s. Dan kan data wegvallen of corrupt raken, daarmee wordt deze onbruikbaar. Het mooie van het ERP-systeem is dat je een keer data van een klant invoert en dat dan het hele bedrijf ermee kan werken. Steeds als deze data veranderd wordt, dan is dat altijd op een plek in het systeem waardoor deze altijd correct is, wanneer deze natuurlijk correct wordt ingevoerd door een verantwoordelijke medewerker. Wil je weten wat ERP voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met een expert. We raden erpoverzicht.nl aan. Alvast veel plezier van het nieuwe systeem waarmee zeker efficiënter zult kunnen werken.