We zijn pas net een paar maanden in 2020, maar we kunnen al snel de nieuwe interieurtrends in kaart brengen. Het fijne is, dat je niet meteen je hele huis overhoop hoeft te gooien. Met kleine en simpele aanpassingen geeft je toch een nieuwe stijl aan je interieur. Lees de nieuwste trends van dit jaar in dit blogartikel! 

 

Wereldwijde invloed

Aangezien we allemaal meer reizen en blootgesteld worden aan meer design invloeden en ideeën in het buitenland, is het niet meer dan normaal dat die invloeden weerspiegeld worden in onze interieurs. De hedendaagse reiziger geeft voorrang aan zinvolle activiteiten, zoals kooklessen en bezoeken aan toeristische plekken. Als ze eenmaal thuis zijn, proberen ze die ervaringen in hun huis terug te laten komen. Zo ook als kinderkamer behang. Leuk, educatief en vrolijk!

 

Maken, repareren en herstellen

Dit jaar is er een grote focus op duurzaamheid en het verminderen van ons afval. Dit is een van de manieren waarop het zich zal vertalen naar de woning. Door je handen te gebruiken en dingen te maken, kunnen we teruggaan naar wie we zijn. En we kunnen duurzaam en origineel ons huis inrichten. 

 

‘Grandmillenial stijl’

In 2020 zien we ook een stijging in het terugbrengen van oma’s chique ‘grandmillennial’ stijl in onze huizen. De ‘grandmillennial’ stijl gaat in wezen over modern design dat samengaat met retro-elementen. Het gaat om het integreren van geërfde stukken, naast tweedehands vintage stukken en hergebruikt meubilair en ze thuis te laten lijken in een modern interieur. Millennials verwerken gedateerde, voorheen faux-pas items in hun moderne huizen en geven een frisse kijk op een look die ze al hun hele leven kennen.

 

Plaster effect

Het antwoord op de industriële look van 2020 zal een zachtere wending nemen met zanderige, getextureerde muren die doen denken aan ruw pleisterwerk. 

 

Decoratief schrijnwerk

Terwijl op maat gemaakte opslag lang de go-to oplossing is geweest voor het aankleden van lastige ruimtes, gaan de ontwerpen in een meer sierlijke richting die bewijst dat rekken en garderobes de ultieme ruimtes zijn om wat design flair te gebruiken. Spelen met materialen en textuur is essentieel!

 

Schelpen en schubben

We noemen het het ‘blue planet effect’ omdat het uiterlijk van het interieur dit seizoen een duik nam diep onder de oceaan met zeedieren die over elk oppervlak zwemmen. Van geschulpte meubels tot visschubben en alles wat gebogen, golvend en op de oceaan geïnspireerd is, hebben we de haak, de lijn en de zinker laten vallen voor de onderwatertrend.

 

Donkere keukens

De trends voor donkere keukenkastjes helpen te verklaren dat de zoektocht naar zwarte keukens het afgelopen half jaar bijna is verdubbeld. We zien vooral steeds meer matte en poederachtige zwarte afwerkingen. Of het nu gaat om muren, vloeren, kasten, of spatwanden, zwart en blauw hebben het grijs vervangen als de nieuwe trendkleur. 

 

Tip: neem voor keukeninspiratie of een keuken in Ede een kijkje in de showroom van Van den Hazel keukens. 

 

Mermaid tiles

Er is een nieuwe golf van tegelvormen: van waaiervormige visschaaltjes tot prachtige schubben en schelpen. Tegels nemen meer vloeiende vormen aan met afgeronde randen en onregelmatige vormen. Opties zijn onder andere waaiervormige jakobsschelppatronen, visschubben, gebogen oogvormige t-druppels of de eenvoudige maar effectieve zeshoek. Deze meer ongebruikelijke vormen zorgen samen voor een opvallend effect, waardoor moderne badkamers, garderobes, keukens en zelfs gangen direct interessanter worden.

 

Middeleeuws modern

Terwijl veel interieurs een houdbaarheidsdatum hebben, gaat de middeleeuws-moderne stijl op de een of andere manier nooit uit de mode. Denk aan de nieuwste hotels, restaurants en bars tot luxe nieuwe appartementen. De design klassieke stoelen zijn overal te vinden en de cocktailkast die essentieel is voor de twee martini’s is snel een moderne must-have aan het worden. De stijl van de jaren ’50 gaat nooit uit de mode met laaghangende lijnen en natuurlijke houtsoorten die vandaag de dag nog steeds van invloed zijn op de ontwerpen.

 

Velvet

De zoektocht naar fluweel is het afgelopen jaar enorm toegenomen en is de meest gezochte stof. De meest verleidelijke, fluwelen bedden en fluwelen banken zijn enkele van de meest begerenswaardige manieren om de look naar huis te brengen.

 

Moderne kelken

Wie houdt er niet van een beetje etnische stijl? Kelim tapijten zijn overal, met moderne interpretaties die gedurfde, grafische patronen bieden in alles van pasteltinten tot neon en zelfs monochroom. Ondanks het feit dat ze al duizenden jaren bestaan, zien hun tijdloze ontwerpen er vandaag de dag nog steeds fris uit. Kelim patronen zorgen voor een pop van kleur in moderne interieurs en voegen zo wereldwijde verfijning toe met een eclectisch randje.