Sinds jaar en dag is het Amerikaanse voorbeeld van modernisering en levensstijl. Dat begon in de jaren 50 toen ze een sterk groeiende economie hadden. Dit maakte een bepaalde leefstijl mogelijk waarin middenklasse comfort een belangrijke rol ging spelen. Deze is met de jaren ook in Europa terecht gekomen. Tegenwoordig worden we sterk beïnvloed door Amerika als het gaat om cultuur en levensstijl. Zelfs in onze keuken zien we daar voorbeelden van. In deze blog meer hierover.

Big is better

In Amerika zeggen think big, dat bedoelen ze eigenlijk mee: je moet groot denken, durven dromen en je geluk najagen om iets in je leven te kunnen bereiken. Wanneer je dit niet gedaan hebt, kun je spijt krijgen. Nu willen we niet zeggen dat het kopen van een amerikaanse koelkast per se het grootste ding in je leven is, maar het is wel echt een zegen in de keuken, zoals je zult begrijpen als we de voordelen voor je opgesomd hebben. Dit gaan we trouwens hieronder even doen:

 

  • Bijzonder groot volume dus je kunt er lekker veel in doen, bijvoorbeeld kalkoen voor Thanksgiving.

 

  • Heb je zin in koude drankjes, de meeste Amerikaanse koelkasten hebben een ijsmaker. Heerlijk voor in Coca-Cola, al dan niet zero.

 

  • Ben je dol op speciale recepten, gebruik dan de tablet van de koelkast om te zorgen dat je op internet de lekkerste kunt vinden. En Amerikaanse koelkast heeft vaak een scherm waarmee de verschillende functies van het apparaat bediend kunnen worden. Het is dus de interface van de koelkast. Waarmee we ook direct op het punt van the internet of things komen, deze koelkast kan met het internet verbonden worden en vanaf afstand kun je zien wat er in de koelkast zit door middel van een app. Erg handig als er niemand thuis is en je toch even wil weten of er nog genoeg spruitjes in huis waren of niet.


Aan de voordelen kun je zien dat aan alle gemakken gedacht is bij het ontwerpen van de Amerikaanse koelkast. Neem er eens een aantal door en kijk wat je eraan hebt. Superleuk om online is lekker te kijken naar je ideale Amerikaanse koelkast!