Sierhekwerk is een aanwinst voor je tuin omdat het je pand of woning een mooie uitstraling geeft. Wanneer je voor het gebouw staat en van een afstand ernaar kijkt, dan straalt je je sierhekwerk echt iets anders uit dan een haagscheiding of een houtenschutting. Sta je op het punt om een keuze te maken tussen de soorten hekwerk in je tuin? In onze blog leggen we de drie voordelen uit van sierhekwerk.

1. De fraaie uitstraling

Als je jouw pand of woning een bepaalde uitstraling wilt geven, is een sierhekwerk de juiste soort om te kiezen. Je zult het snel associëren met films waarbij er sierwerk is te zien als omheining van een grote villa of bedrijf. Het straalt natuurlijk ook wat meer klasse uit dan een houten schutting. Het ontwerp kan je volledig aanpassen aan jouw wensen. Zo bepaal jij hoe het uitstraalt. Elementen zoals, sierornamenten, paalkoppen en spijlenpunten kan je ook volledig aanpassen. . Zoals we ook in de inleiding hebben verteld, zodra die er staat moet je eens van een afstand kijken hoe je pand nu uitstraalt.

2. Onderhoudsvriendelijk.

Sierhekwerk is meer onderhoudsvriendelijk vergeleken met hout. Sierhekwerk is namelijk altijd van metaal. Deze worden van tevoren vaak verzinkt en gecoat. Is dit niet gebeurd, dat kan je het later nog laten doen. Metaal komt buiten namelijk veel in aanmerking met water waardoor er roest kan ontstaan. Het ziet er natuurlijk niet fijn uit als je hekwerk langzamerhand wegroest, dit zorgt ook nog eens voor een veel kortere levensduur, omdat de kwaliteit achteruitgaat. Je moet je sierwerk wel periodiek reinigen, ook al zijn ze gecoat en verzinkt. Hekwerk wordt lelijk door alg, aanslag van ijzer en of koperdeeltjes.

3. Al jarenlang populair

Je hoeft niet bang te zijn dat sierwerk snel uit de mode raakt of dat het geen trend meer is. Sterker nog, sierhekwerk is een van de oudste hekwerk soorten die in ons land nog steeds gebruikt wordt. Dit type hekwerk blijft een populaire keuze voor heel veel mensen!