Heb je een extra slaapplaats nodig? Of heb je geen ruimte voor een bank en een bed? Heb je dan wel eens gedacht aan een slaapbank? In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over dit meubelstuk. Wil je hier alles over weten? Lees deze blog dan rustig door!

Wat is een bedbank?

Een bedbank is makkelijk gezegd een bank die je in één handeling kunt veranderen in een bed en andersom. Vroeger hadden deze meubelstukken een slecht imago, omdat ze vaak van slechte kwaliteit waren. Er werd dan ook alleen naar de functionaliteit gekeken. Tegenwoordig zijn de banken mooie meubelstukken met een moderne uitstraling.

Waarom een bedbank?

Een bedbank of ook wel een slaapbank genoemd is twee meubelstukken in één. Hoe handig is dat wel niet? Je kunt de bank gebruiken in een ruimte waar eigenlijk geen plaats is voor een bank en een bed samen. Denk hierbij aan een kleine studentenkamer of de logeerkamer voor je gasten. Maar ook in vakantiehuizen worden vaak bedbanken gebruikt. Het leuke aan het ruimte besparen is dat je misschien plek hebt voor een klein tafeltje. Tegenwoordig is de slaapbank er is zoveel kleuren, dat je er altijd eentje vindt die bij jouw interieur past.

Soorten bedbanken

Als je denkt dat een slaapbank een simpel meubelstuk is, dan heb je het mis. Je kan namelijk uit allerlei verschillende varianten kiezen. Een uitklapbare slaapbank is ideaal. Je klapt de bank uit en je bed is klaar. het voordeel van een bank met een lade is de extra opslagruimte. Onder de bank zitten laden die je uitschrijft inbraken je heel handig je extra beddengoed in bewaren. Bedbanken vind je in verschillende uitvoeringen zo heb je een één- en een twee-persoonsuitvoering.