In Nederland is het steeds vaker tropisch weer. We genieten dan ook met z’n allen van het heerlijke zonnetje in eigen tuin. Wil je graag een tropische tuin creëren? Dit kan een uitdaging zijn, maar is zeker niet onmogelijk. Er moet natuurlijk rekening worden gehouden met het wisselende Nederlandse klimaat en daarom kun je niet zomaar alle exotische planten plaatsen. Wij delen drie leuke ideeën voor een tropische tuin met je. 

Kies de juiste planten

Bij een tropische tuin denk je vast en zeker aan palmbomen en bamboe. Deze planten groeien in warme klimaten en zijn niet altijd geschikt voor het Nederlandse weer. Er zijn echter varianten die wel kunnen overleven in ons kikkerlandje. De Europese dwergpalm is bijvoorbeeld een echte bikkel. Deze palm kan namelijk temperaturen tot -10 graden Celsius verdragen en kan de Hollandse winters dus overleven. Daarnaast bestaan er langzaam groeiende bamboe planten die geschikt zijn om in de tuin te plaatsen. 

Wist je dat er ook kunstplanten voor buiten zijn? Je kunt de tropische sfeer gemakkelijk creëren door een kunstpalm voor buiten aan te schaffen. Deze is niet van echt te onderscheiden en kan overal worden neergezet. Er zijn natuurlijk ook nog andere buiten kunstbomen die je in de tuin kunt plaatsen om de juiste sfeer te verkrijgen. 

Water in de tuin

Water kan natuurlijk niet worden vergeten in een tropische tuin. Aangezien het in ons kikkerlandje steeds warmer wordt, kan een zwembad goed van pas komen. Houd er wel rekening mee dat het veel onderhoud kost. Een vijver is ook een goede mogelijkheid. Je kunt er vissen in laten zwemmen of er een ware zwemvijver van maken. Heb je geen plek voor een zwembad of vijver? Dan kun je het water ook op een andere manier naar de tuin brengen. Denk bijvoorbeeld aan een buitendouche. 

Een heerlijke loungeset

Bij een tropische tuin horen niet alleen de juiste planten, ook exotische tuinmeubels kunnen niet ontbreken. Als het warm weer is, wil je lekker kunnen relaxen in eigen tuin. Kies daarom voor een comfortabele loungeset met grote kussens. Hier kun je niet alleen lekker op zitten en liggen, maar ook past het perfect in het tropische plaatje. Kies het liefst voor een set gemaakt van natuurlijke materialen als hout, riet en bamboe, zodat het een geheel wordt. Deze materialen kun je prima combineren met een kleurtje. Denk bijvoorbeeld aan kussens in zachte pastelkleuren of een grote plantenbak in een felroze kleur.