De tuin is een plaats waar veel tijd wordt doorgebracht. In de zomermaanden is een tuin het verlengde van de woonkamer. Net als bij de inrichting van uw woning, is ook de inrichting van uw tuin zeer persoonlijk. Waar de een houdt van een tuin met kleurrijke beplanting en een stralend gazon, geven anderen juist de voorkeur aan een tuin met grind, vlonders en bijzondere sierbestrating. Kan jouw tuin wel een opknapbeurt gebruiken en ben je op zoek naar tuininspiratie? Een tuintrend die in opkomst is, is de industriële tuin. Meer weten over deze stoere tuintrend? Lees dan snel verder.

Het belang van goed kleurgebruik

Een industriële tuin bestaat vaak uit een aantal basiskleuren. De basiskleuren zijn kleuren die terug te vinden zijn in de natuur. Denk aan zwart, aardeblauwe tinten, koele groentinten, donkere grijstinten en bruin. Vooral zwart speelt een belangrijke rol. Met zwart creëer je een aantal lijnen in jouw tuin die jouw tuin vorm geven. Zorg ervoor dat zwart en bruin (meestal in de vorm van hout) de basis vormen van jouw tuin en dat aardeblauwe tinten en koele groentinten alleen als accent gebruikt worden, in bijvoorbeeld de tuinmeubelen of decoratiematerialen zoals plantenbakken.

Materialen en beplanting

Materialen en beplanting kunnen jouw industriële tuin maken of breken. Wat betreft materialen is het aan te raden om te kiezen voor materialen die dicht bij de natuur liggen, zoals hout, glas, steen en staal. Wees niet bang om gebruik te maken van grote objecten. Het is vaak mooier om te kiezen voor een aantal eyecatchers zoals een bijzondere overkapping van het terras, dan een grote hoeveelheid kleine accenten. Dergelijke decoratiematerialen kunnen jouw tuin rommelig maken, waardoor de grote lijnen kwijtraken. Wat betreft beplanting is het aan te raden om te kiezen voor rustige beplanting, zoals diverse rietsoorten of bamboesoorten, lindebomen, treurwilgen en klimop planten.

Schanskorven: de juiste omheining

De omheining van jouw tuin is het decor dat de rest van de tuin moet benadrukken. Wanneer je voor een industriële tuin kiest, is het aan te raden om een robuuste schutting te laten plaatsen. Een schutting gemaakt van schanskorven kan tegen een stootje en geeft jouw tuin een stoere uitstraling. Schanskorfschuttingen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en kleuren. Zo is het mogelijk om een schanskorfschutting met zwarte stenen te laten plaatsen of schanskorven af te wisselen met metselwerk of hout. Zorg ervoor dat jouw schutting gemaakt van schanskorven de stijl van jouw tuin op krachtige wijze benadrukt.