We zien betonplaten veel terug bij bedrijfsterreinen, parkeerplaatsen, kavelpaden, tuinen en allerlei industrieterreinen. Het grote voordeel van betonplaten is dat ze een sterke ondergrond vormen en zwaar belastbaar zijn. Alleen hoe zit het met de onderhoudsvriendelijkheid van betonplaten? Zijn de platen eenvoudig schoon te houden en te maken of is dit erg tijdrovend? In deze blog vertellen we je meer over de onderhoudsvriendelijkheid van een betonplaat, het schoonmaken van de platen en het verwijderen van eventuele vlekken op de platen.

Betonplaten: onderhoudsvriendelijke producten

Beton is heel onderhoudsvriendelijk. Dit geldt ook voor grote, robuuste platen van beton. Dit soort betonplaten worden vaak geplaatst op bedrijventerreinen, parkeerplaatsen en industrieterreinen. Plaatsen waar de vloer zwaar belast wordt door auto’s, vrachtwagens, heftrucks en andere transportmiddelen, maar ook plaatsen waar veel bevuiling ontstaat door de natuur, mensen en bedrijfsprocessen. Betonplaten zijn dan wel zeer onderhoudsvriendelijk, alleen niet geheel onderhoudsvrij. Dit betekent dat de betonplaten wel netjes onderhouden moeten worden door de platen regelmatig schoon te maken.

Schoonmaken van betonplaten

Betonplaten moeten dus regelmatig schoongemaakt worden. Dit hoeft niet iedere dag, alleen raden we wel aan dit wekelijks of een aantal keer per maand te doen. Hoe moet een betonplaat dan schoongemaakt worden? Je kunt de betonplaten het beste schoonvegen. Door te vegen verwijder je het meeste vuil al eenvoudig. Het vegen van een betonplaat is het meest effectief wanneer de platen droog zijn, aangezien bladeren en ander vuil dan eenvoudig bij elkaar geveegd kunnen worden. Wanneer je nalaat de betonplaten regelmatig schoon te vegen, dan kunnen de vuilresten en restjes van de bladeren schade aanbrengen aan de platen.

Verwijderen van vlekken door bladeren, mossen en algen

Bladeren, mossen en algen kunnen veel schade aanbrengen aan de toplaag van betonplaten. We raden je aan om bladeren en ander vuil regelmatig van de vloer te verwijderen, zodat de toplaag van een betonplaat niet wordt aangetast. Verkleuren de betonplaten door vuil als bladeren, algen en mossen? Verwijder het vuil met schoon water of gebruik allesreiniger bij het schoonmaken van de betonplaten.

Heb je vragen over het onderhoud van betonplaten en ben je geïnteresseerd in grote, robuuste betonplaten met een industriële uitstraling? Wester-beton.nl levert betonplaten rechtstreeks vanuit de eigen fabriek met een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Voor betonplaten, betonblokken en betonnen sierbestrating kun je bij deze betonspecialist terecht.