Oude meubels van hout die hun aantrekkingskracht hebben verloren kunnen met zandstralen een compleet nieuw leven krijgen. Dat geldt ook voor houten trappen en andere objecten. Hoe zandstralen werkt en wat er mee mogelijk is lees je op deze pagina.

 

http://www.atelier-jk.be/

Wat is zandstralen?

Met zandstralen wordt een fijn maar zeer hard materiaal onder hoge druk op een oppervlakte gespoten, met als doel de toplaag te verwijderen. Hiermee zal oud materiaal aan de oppervlakte verwijderd worden zoals verfresten of vervuiling. Daarnaast kan de textuur aan de oppervlakte veranderd worden voor een gladde afwerking of met een reliëf voor een mooi aanzicht.

 

Zandstralen van meubels

Losse meubels worden bij zandstralen in een speciale ruimte geplaatst en behandeld. Zo kan het vrijkomende stof opgevangen worden waarmee er geen overlast ontstaat van fijne stoffen. Kleinere objecten kunnen naar een werkplaats worden gebracht, bij grotere en zwaardere goederen wordt er ook op locatie gewerkt.

 

Zandstralen van trappen

Een houten trap in huis kan niet zomaar even worden verwijderd, bij zandstralen zal de omgeving afgedekt worden om overlast van stof zoveel mogelijk te vermijden. De specialist in zandstralen kan advies geven over welke spullen het beste tijdelijk elders geplaatst kunnen worden, en wat er af te dekken valt. Zelf zandstralen binnenshuis kan naast overmatige productie van stof in de woning ook de kwaliteit van de lucht negatief beïnvloeden.

 

Maak oude objecten weer zo goed als nieuw

In deze wegwerpmaatschappij komen er veel spullen op de afvalberg terecht. Dat is heel jammer, zeker met houten meubilair en andere spullen die met zandstralen een compleet nieuw leven zullen krijgen. Daarnaast zijn de kosten voor zandstralen vaak veel lager dan vervanging van deze spullen. Na het reinigen onder hoge druk kan er nieuwe lak of beits worden aangebracht, voor een aantal toepassingen kan ook het natuurlijke materiaal direct na zandstralen worden gebruikt.