Vandaag gaan we Waterontharders vergelijken. Althans twee typen, op deze manier kun je erachter komen welke van de twee milieuvriendelijk is, om zo een goede keuze te kunnen maken. Zo is het eenvoudiger om ecologischer te wonen. Het is tegenwoordig erg belangrijk dat mensen hierover nadenken, want het milieu moet ontzien worden en het klimaat moet op een goede manier beïnvloed worden. Daar zijn veel plannen voor gemaakt en die gaan de komende jaren uitgerold worden. Wij hopen op een goede afloop en zullen jullie zeker op de hoogte houden. Het gaat in deze blog niet alleen over het milieuvriendelijke aspect van de waterontharder, maar ook over hoe dit apparaat je woning mooier helpt te maken. Lees snel verder en doe er je voordeel mee. 

2 typen waterontharders 

Veel mensen maken gebruik van twee type waterontharders: een magnetische waterontharder en een die werkt met een ionenwisselaar en een zoutreservoir. De vraag in deze blog staat centraal welke nu werkelijk milieuvriendelijker is. Het antwoord is eenvoudig: de magnetische waterontharder is milieuvriendelijker dan die met een ionenwisselaar. Dit laatste is het geval omdat de waterontharder die werkt met zout en een ionenwisselaar ervoor zorgt dat zoet water steeds zouter wordt. Het zout komt dus uiteindelijk in het drinkwater van de mensen en dieren terecht. Dit is een slechte zaak en daarom raden we ook zeker aan om niet te gaan voor dit milieu-onvriendelijke apparaat. 

De magnetische waterontharder 

We raden je aan om te gaan voor een magnetische waterontharder die ervoor zorgt dat er zich geen kalkaanslag in de leidingen van je woning hecht. Niet alleen hecht kalkaanslag zich in de leidingen van een woning, maar ook in apparaten waar water doorheen gaat, zoals de Senseo en de wasmachine. Deze apparaten gaan slechter presteren hierdoor en vreten meer energie. Daarbij is het ook zo dat ze eerder stuk gaan. Op deze manier zul je sneller apparaten moeten vervangen en de energierekening gaat omhoog. Dit is slechter voor het milieu omdat er meer energie verspild wordt. Een waterontharder die werkt met magnetische straling is dus een goede investering en daardoor ga je veel geld besparen.