Waarom zou je rolluiken kopen? In deze blog beschrijven wij een aantal voordelen van het hebben van rolluiken. Zo hebben ze een isolerende werking en zorgen ze voor minder kans op inbraak. Lees snel door!

Isolerende werking

Rolluiken houden de zonnewarmte in de zomer tegen en in de winter houden ze de warmte lekker binnen. Dit kan dan ook aardig wat warmteverlies schelen. Wanneer je bijvoorbeeld meerdere rolluiken plaatst en deze dan zomers naar beneden doet. Op deze manier kan de koele lucht in je huis minder snel ontsnappen. Dit werkt ook zo met warme lucht in de winter. 

Minder geluid

’s Avonds kan omgevingsgeluid erg vervelend zijn, of je nu in een drukke straat of aan een verlaten weg woont. Hierbij kun je denken aan geroep op straat of voorbijkomend verkeer. Rolluiken zullen ervoor zorgen dat het geluid heel wat gedempt wordt. Op deze manier word je minder gestoord en kan je de volgende morgen weer fris je bed uit. 

Goede verduistering

Een ander belangrijk aspect voor een goede nachtrust is een goede verduistering. Doordat je de rolluiken laat zakken, zal je kamer goed verduisterd zijn. Wanneer je kamer goed verduisterd is, maakt je lichaam melatonine aan en zal je dus ook beter kunnen slapen. En wanneer je in de ochtend je rolluiken weer opent, komt je biologische klok in dagmodus en dan kan je er weer tegenaan.

Tegen inbraak

Nog een belangrijk voordeel is, dat rolluikenfabriek.nl goed tegen inbraak werken. Net zoals bij veiligheidssloten, stevig raamwerk en een goede voordeur, zorgt zo’n luik ervoor dat inbrekers meer tijd en moeite nodig hebben om jouw woning te betreden. Hierdoor zullen ze eerder een ander huis kiezen dan dat van jou.