Wil je graag een huis verkopen, maar is het lastig een koper te vinden die de juiste prijs wil betalen? Dit is heel herkenbaar in de woningmarkt. Er zijn verschillende manieren om je woning aantrekkelijker te maken voor kopers. Zoals het uitvoeren van nodige reparaties en verbouwingen. Met het doel om de waarde van je woning te laten stijgen. We gaan wat dieper kijken of een verbouwing ook voor jou van meerwaarde kan zijn.

 

Maak je woning klusvrij

Potentiële kopers kijken naar veel aspecten bij het kopen van een woning. Moet er namelijk nog veel geklust worden? Dan zullen ze de kosten en de tijd om dit te regelen allemaal meewegen. Het maakt de woning een stuk onaantrekkelijker. Daarnaast geven scheuren en andere gebreken in het huis een indicatie dat er mogelijk meer aan de hand is met je woning. Als de koper het idee heeft dat er nog andere onvoorzienbare dingen mis kunnen zijn met de woning, dan trekken ze zich al snel terug. Het repareren van de woning levert niet altijd direct een meerwaarde op. Maar een klusvrije woning zal er zeker voor zorgen dat kopers er eerder op zullen bieden.

 

Is jouw woning geïsoleerd?

Het isoleren van de woning gaat een steeds grotere rol spelen. We worden ons steeds bewuster hoeveel energie we kunnen besparen op de energierekening door onze huizen te isoleren. Wanneer je geïnvesteerd hebt in het isoleren van de woning zal de waarde ook stijgen van je woning. Er zijn namelijk veel kopers die geïnteresseerd zijn in een goed geïsoleerde woning.

 

Woningoppervlakte

De prijs van de woning wordt voornamelijk bepaald op de ligging en de totale woonoppervlakte. Daarnaast zijn er nog andere dingen die een rol spelen. Denk hierbij aan een dakkapel of een extra keuken of zelfgebouwde slaapkamer. We raden aan om eventueel te investeren in het verbouwen van de garage of de zolder tot een extra slaapkamer. Hoe meer er woon- en leefruimtes aanwezig zijn hoe meer de waarde zal stijgen.

 

Beste verkoopadvies

Een verbouwing kan dus zeker meerwaarde geven in het verkoopproces. Het zorgt niet altijd voor dat je de investering kosten terugverdient, maar wel dat je huis er aantrekkelijker van wordt om erop te bieden. Wil je graag weten hoe je jouw woning voor de beste prijs kan verkopen? Informeer bij van der Linden makelaar in Haarlem voor het beste advies.