Vandaag nemen we met je door hoe je je woning snel veilig kunt maken. Een aantal tips zetten we voor je onder elkaar die je kunt gebruiken als handige checklist. Lees snel verder om te ontdekken hoe jij je woning sneller veilig kunt krijgen.

Raadplegen een expert

Je woning veilig maken op basis van de huidige veiligheidscriteria is een vak apart in vele gevallen. We raden je dan ook aan om een expert in de arm te nemen die eens goed gaat kijken naar je woning om te zien of alles wel helemaal up-to-date is. Denk bijvoorbeeld aan de slotenmaker, deze professioneel kan heel gemakkelijk zien of ramen, deuren en sloten wel helemaal in orde zijn. Er zijn tegenwoordig slimme sloten op basis van een politie keurmerk waarmee jij gemakkelijk inbrekers buiten de deur kunt houden.

Er zijn tal van dingen in de trukendoos van inbrekers waarmee ze eenvoudig sloten kunnen openbreken die niet helemaal up-to-date zijn als het om de veiligheid gaat. De slotenmaker kan heel eenvoudig een preventie check doen, zo heb je snel duidelijk of je woning voldoet aan de eisen om veilig genoemd te worden. Wij raden je slotenmaker amsterdam aan, laat hen deze inbraakpreventie check doen.

Maak het inbrekers moeilijk

Wanneer mensen op vakantie gaan maken ze het inbrekers vaak eigenlijk best wel makkelijk, door bijvoorbeeld iets op tafel te laten liggen wat waardevol is met de gordijnen open, zodat inbrekers als het ware kunnen windowshoppen. Daarnaast zijn er nog veel andere dingen die gedaan kunnen worden om deze criminelen niet aan te trekken. We nemen ze hieronder even met je door.

Vraag de buren om hulp

Laat de post uit de brievenbus halen en de gordijnen open en dicht doen. Als je een goede relatie met je buren hebt, is het mogelijk om hen te vragen dit voor je te laten doen.

Plaats automatische lichten en een alarm

Inbraken gebeuren op klaarlichte dag maar ook in de nacht. Wanneer je een alarmsysteem hebt, dan zijn de dagdelen gedekt. Voor de nacht is een lamp die automatisch aanspringt met een sensor handig. 

 

Camerasysteem

Het is erg slim, want effectief, om een camerasysteem neer te hangen, deze zijn tegenwoordig helemaal niet duur meer en via internet op afstand te bedienen. Er zijn al heel wat zaken opgelost doordat er een camerasysteem hing bij een woning.

Repareer ramen

Laat ramen repareren wanneer deze niet goed meer sluiten. Het is voor inbrekers namelijk kinderlijk eenvoudig om binnen te komen via een raam met een zwakke constructie. 

Maak obstakels

Zorg dat een inbreker niet gemakkelijk over bijvoorbeeld een keukendak naar je slaapkamerraam kan. Zorg altijd voor obstakels of plaats bijvoorbeeld geluidmakende low-tech dingen aan een raam wat iets kwetsbaarder lijkt, eventueel als noodoplossing, denk daarbij aan bellen.