De kosten van een incassobureau hangen van een heleboel verschillende factoren af. Bijvoorbeeld welke diensten ze voor je verrichten. En hoe lang het duurt voordat een probleem opgelost is. 

Wat is een incassobureau?

Een incassobureau is een bedrijf dat eigenlijk buitengerechtelijk dient om geld incasseren. Dit kunnen bijvoorbeeld jouw klanten zijn en dit doen ze bijvoorbeeld door te onderhandelen met de klant. Als het mogelijk is zullen ze een betalingsplan met je opstellen. Omdat ze niet werken via een rechtbank kunnen ze bijvoorbeeld niet iemand laten betalen of boetes uitdelen, ze moeten echt een onderhandeling doen.

Wat is een deurwaarder? 

Een deurwaarder is een persoon die ingeschakeld wordt op het moment dat iemand met de schulden ook niet wilt betalen aan het incassobureau. Dit komt omdat de deurwaarder volgens de wet bepaald acties mag uitvoeren onder strenge regels natuurlijk, maar op deze manier kan er wel actie ondernomen worden als er nooit betaald gaat worden. Dan is er uiteindelijk dus nog wel een oplossing.

Wat mag een incassobureau doen? 

Een incassobureau kan een aantal dingen voor je doen, maar het int in principe schulden van mensen. Maar ze kunnen omdat het een eigen organisatie is niet zomaar mensen dwingen om te betalen. Ze moeten onderhandelen via mailen of bellen en dan mogelijk een betalingsplan met je op stellen. Ze kunnen wel een deurwaarder inschakelen als ze denken dat dit nodig is. Op het moment dat er een deurwaarder wordt ingeschakeld, die overigens niet voor het incassobureau werkt maar apart ingehuurd wordt, dan ben je wat verder van huis. Een deurwaarder mag bijvoorbeeld een dagvaarding uitbrengen, beslag leggen op inboedel en loon, en je huis ontruimen. Als deze dingen moeten gebeuren ben je echt alles kwijt. Nou is dit natuurlijk niet het geval als het om een klein bedrag gaat dan wordt niet je hele huis ontruimt, maar als je grote schulden hebt zul je deze op een gegeven moment moeten terugbetalen.