Er worden steeds meer natuurstenen geplaatst in tuinen en bestratingen in een tuin zijn echt een trend. Deze stenen worden normaal gesproken met de hand gelegd, vooral als het gaat om kleine oppervlaktes. Voor grote oppervlaktes is het niet handig om alles met de hand te plaatsen. Machinaal bestraten is dé manier om grote oppervlaktes te bestraten en deze methode is niet geschikt voor kleine oppervlaktes. Hoe werkt deze manier van bestraten? Onderstaand vertellen we er meer over!

Hoe werkt machinaal bestraten?

Machinaal bestraten is een techniek die gebruikt wordt om grote oppervlakten te bestraten met diverse materialen. Dit kan uitsluitend worden toegepast op bestratingen in buiten- en binnenruimtes, zoals voetpaden, terrassen en opritten. Deze manier van bestraten biedt vele voordelen, waaronder minder arbeidskosten en tijd. Met een machine bestraten zorgt ook voor een strakkere afwerking. Het is ook een stuk gebruiksvriendelijker dan andere methodes, omdat het voorkomt dat er materialen met de hand moeten worden verplaatst.

Bij machinaal bestraten wordt altijd een bestratingsmachine gebruikt om stenen, tegels of andere materialen op hun plaats te leggen. De ondergrond moet hiervoor voorbereid zijn en er moeten pallets met materialen klaar gezet worden. Aan de bestratingsmachine zit een speciale bestratingsklem, deze kan de tegel eenvoudig oppakken en precies neerleggen op de juiste plaats. Met behulp van bestratingsmachines is het mogelijk om grote oppervlakten in een kort tijdsbestek te bestraten.

De voordelen van bestraten met een machine

Machinaal bestraten brengt verschillende voordelen met zich mee en het zorgt vooral voor een strakke afwerking. Je kunt met mechanisch bestraten ervoor zorgen dat de bestrating evenwijdig en parallel aan elkaar staat, dit maakt het allemaal gelijkmatig. Met het machinaal bestraten van een grote oppervlakte bespaar je enorm veel tijd en arbeidskosten. Daarnaast is het mechanisch bestraten van oppervlaktes ook fysiek minder belastend.

Wil jij graag een grote oppervlakte laten bestraten? Dan is aan te raden om hiervoor een bedrijf in te schakelen met een specialisatie op het gebied van machinaal bestraten. Vergelijk verschillende bestratingsbedrijven met elkaar, zodat je de juiste specialist kunt vinden voor het project. Bij het vergelijken is het wellicht handig om een vrijblijvende offerte aan te vragen.