Je hoort vaak design is dit of dat. Maar wat is design werkelijk? In deze blog gaan we het met je doornemen,zodat jij ook weet wat design is en wat niet. Laat je inspireren door design, wat je ziet om je mooiste interieur te ontwerpen. Lees snel verder!

Wat is design?

Je hoort vaak over design, maar wat is het nu eigenlijk? Dit is een vraag die mensen zichzelf stellen. We gaan het voor je beantwoorden. In principe is design een ontworpen product waar veel aandacht aan besteed is en wat doorgaans in een kleine oplage gemaakt wordt. Dit contrasteert met massaproductie, waar juist vaak weinig aandacht aan besteed wordt en producten worden in een grote oplagen gemaakt. Het feit dat de productie van design kleinschaliger is, maakt het uniek, daarbij is de kwaliteit van de gebruikte materialen en de ideeën die erin verwerkt zijn vaak hoger. Op deze manier is ook het product qua prijs hoger dan dingen die in de massaproductie gemaakt worden.

 

Design combineren met massaproductie

Dat bedrijf als IKEA is er goed in om een design imago te verkopen, maar dan gekoppeld aan massaproductie. Design meubels zou je nooit aantreffen in een bouwpakket. Dit is ook een van de kenmerken van design meubels waarmee ze zich onderscheiden van massaproductie artikelen. Je kunt design ook op een heel andere manier combineren met massaproductie producten. Bijvoorbeeld door design eetkamerstoelen te combineren met kasten die massa geproduceerd zijn. Zo krijg je al snel een uniek interieur waarin dure meubels met goedkopere gemixt worden. Dit is voordelig. Als je gaat voor een design meubel, kies dan voor een echt opvallend ding waarmee je kunt scoren. Blijf ons volgen voor meer leuke blogs om te lezen zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws als het gaat om wonen en je huis stileren. Veel creatieve inspiratie gewenst!