Vroeger pakte je een ladder, om vervolgens ergens bij te kunnen. Daarbij moest je echt voorzichtig doen en vroeg je iemand om te helpen. Dat was een gevaarlijke tijd.

Tegenwoordig bestaat de term ‘magazijn automatiseren’. Dit proces is eigenlijk in korte woorden gezegd: het ophalen van de verkochte bestelling, met behulp van een machine. Voor winkels die gebruik maken van grote opslagruimtes, is dat een hele slimme uitvinding. Toch zitten er een paar nadelen aan. Dit onderwerp gaan we als eerste behandelen.

Nadelen van magazijn automatiseren

Wat zijn de nadelen van het magazijn automatiseren? Dat is een hele interessante vraag, die we nu eerst gaan uitleggen.

Als eerste, kost het investeren ontzettend veel tijd om aan de werknemers die bij het bedrijf werken, uit te leggen over hoe de machine werkt. Dan is het handig om wat ‘kundiger’ personeel in te huren.

Het tweede nadeel van het magazijn automatiseren, is dat zo’n systeem investeren belachelijk hoog is. Voor sommige mensen die een bedrijf runnen, is het een moeilijke beslissing en dat komt omdat er een grote verandering plaatsvindt. Daarom is heel handig om goed na te denken, voordat je zo’n groot bedrag gaat uitgeven.

Voordelen van magazijn automatiseren

Nu we de nadelen hebben behandeld, stappen we over naar de voordelen. Welke voordelen komen er aanbod, als je een magazijn laat automatiseren?

Als eerste is er sprake van een kostendaling. Dat geldt zowel voor personeelskosten, als logistieke kosten. Dit leggen we even kort uit. Doordat jij je personeel veel minder lang hoeft in te huren door gebruik van dit handige apparaat, dalen de personeelskosten. Het plannen, besturen en uitvoeren van de goederenstroom wordt op een nauwkeurige en snelle manier uitgevoerd door het systeem. Hierdoor dalen de logistieke kosten.

Het systeem werkt op een nauwkeurige en snelle manier. Het gevolg hierop is dat de kans op fouten en klachten super klein wordt.  

Je bent nu vast overtuigd geraakt over de informatie die wij jou hebben gegeven. Ben je op zoek naar machines, die jou verder gaat helpen, om het proces sneller en nauwkeuriger te maken? Stop dan maar met zoeken. Tryma is het perfecte bedrijf waar jij je producten kan kopen die te maken hebben met magazijn automatisering.