Droom jij ook van het bouwen van je eigen huis? Alles helemaal naar eigen wensen en behoeften ontwerpen. Je bepaalt zelf hoeveel ruimtes de woning krijgt en welke materialen er worden gebruikt. Voor veel mensen is het een wens om een nieuwbouwwoning te realiseren, maar waarom eigenlijk? Het is een groot proces, maar je krijgt er ook iets groots voor terug. Wij vertellen waarom het bouwen van een nieuwbouwwoning en goede keuze is. 

Voormalige pand slopen of een lege kavel

Als je graag wilt wonen in een nieuwbouwwoning heb je een aantal mogelijkheden. Je kunt er voor kiezen om een kavel te kopen en hier een huis op gaan bouwen of je kunt het voormalige gebouw slopen. Dit sloopwerk doe je natuurlijk niet zelf, maar bedrijven als Revoort staan voor al je sloopwerken klaar. Je kunt niet zomaar een huis laten slopen dat in goede staat is, maar er zijn verschillende redenen om een oud pand te verwijderen. In sommige gevallen is de structuur zodanig beschadigd dat het pand wel gesloopt moet worden. Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat de woning niet meer voldoet aan de moderne smaak. 

Alles zelf indelen

Omdat een nieuwbouwwoning nog gebouwd moet worden, kun je zelf bepalen hoe je de woning indeelt. Hoeveel slaapkamers wil je in het huis? En op welke plek moet de badkamer komen? Je kunt alles geheel naar je eigen wensen inrichten. Kies voor de standaard opties als dat voor jou genoeg is of kies voor maatwerk als je een uniek huis wilt creëren. Je neemt geen gebreken over van de vorige eigenaar, maar alles in het huis is nieuw. Je bent de eerste eigenaar en gebruikt de keuken, badkamer enzovoort voor de eerste keer. Alles werkt dus helemaal naar behoren en heeft om deze reden ook geen groot onderhoud nodig. 

Een duurzame woning

Omdat je een gehele nieuwe woning laat bouwen, ben je meer bewust bezig met het verduurzamen van het huis. Een nieuwbouwwoning moet voldoen aan een aantal voorschriften. Zo moeten de vloer, gevels, deuren en het dak aan bepaalde isolatiewaardes voldoen. Het huis zal je dus goed beschermen tegen warmte of kou en hierdoor blijven de energiekosten laag. Je kunt ook nog kiezen voor het aanbrengen van zonnepanelen wat de woning nog duurzamer maakt. Het is aangenaam en duurzaam wonen in een nieuw huis!