Raamdecoratie is misschien wel het meest sfeerbepalend in uw interieur. De grootste oppervlakten in uw huis zijn de muren en vloeren en daarna zijn de ramen het grootste in uw woning. Daarom is het verstandig om hier een juiste keuze in te maken. Er zijn veel soorten raamdecoratie in de markt ieder met zijn voor- en nadelen. De laatste jaren is er veel aandacht voor houten jaloezieën en plissé gordijnen maar deze producten hebben ook hun beperkingen. Veel kopers komen terug op hun keuzes omdat plissé gordijnen toch wel snel verkleuren en houten jaloezieën weer krom trekken en lastig te bedienen zijn. De combinatie van vouwgordijnen en gordijnen is altijd al de meest verkochte variant geweest, en dat heeft diverse redenen. Vouwgordijnen en gordijnen zijn de meest gebruikte soort raamdecoratie. Dat is ook niet zo gek want deze 2 producten hebben diverse voordelen.

Gewoon in de wasmachine

Als enige raamdecoratie kunt u de vouwgordijnen en gordijnen gewoon wassen in de wasmachine. Uiteraard moet u wel vooraf goed kijken welke stofsoort u heeft, linnen of katoen bijvoorbeeld, zodat u weet welk programma geschikt is. Raamdecoratie wordt altijd vies in de loop der jaren door vieze handen, roken in huis of andere redenen. Om de levensduur van uw producten te verlengen is het raadzaam te kiezen voor raambekleding dat wasbaar is.

Grote oppervlakten

Waar veel raamdecoraties een beperking hebben qua afmeting heeft u dat probleem niet met gordijnen en vouwgordijnen. Jaloezieën gaan vaak niet breder dan 260cm en rolgordijnen gaan vaak ene beetje opbollen bij grote maten. Maar bij vouwgordijnen en gordijnen is dit niet een beperking. Vouwgordijnen kunnen zelfs gemaakt worden van 6 meter breed bij 6 meter hoog. En in theorie kunnen gewone gordijnen zelfs in nog grotere maten gemaakt worden.

Transparant, lichtdoorlatend of verduisterend

Andere groot voordeel is dat ze leverbaar zijn in alle soorten stof. Plisse gordijnen hebben geen doorkijk, jaloezieën zijn niet verduisterend maar bij de vouwgordijnen en gordijnen is alles mogelijk. Het aanbod in gordijnstoffen en kleuren is oneindig groot. Kijk maar eens bij een interieur winkel, daar staan een paar boeken met rolgordijnen maar een hele winkel vol met gordijnstoffen. Ander groot voordeel is dat van dezelfde stof zowel gordijnen als vouwgordijnen gemaakt kan worden, samen dus een mooi geheel in uw interieur.

Kortom, laat u eens goed voorlichten als u op zoek gaat naar nieuwe raamdecoratie. Vouwgordijnen en gordijnen zijn er in alle soorten en maten en zijn wellicht een goede optie voor uw woning.