Maatwerkmeubilair is een hoeksteen van de interieurwereld. Het vermogen om aan specifieke afmetingen en eisen te voldoen, geeft het een belangrijk voordeel ten opzichte van de in de winkel gekochte meubels. Het ontwerp en de productie is een tweerichtingsproces tussen leverancier en klant. Als het werkt, moet het eindproduct perfect passen bij het project. Dit wordt meestal ook op basis van idea van de klant gemaakt. Dat is de essentie van maatwerk. 

Binnen deze gezamenlijke aanpak zijn er tal van voordelen verbonden aan het gebruik van op maat gemaakte meubels:

1. Unieke stijl

Een van de belangrijkste pluspunten voor interieurontwerpers of individuele klanten is dat maatwerk meubilair past bij hun unieke stijl. Dit kan op veel verschillende manieren worden toegepast. Zo wil een bedrijf er bijvoorbeeld voor zorgen dat het interieurontwerp past bij hun merk (design meubilair hoeft dus niet alleen een residentiële toepassing te hebben) en kan het op maat maken van meubels hen helpen hun imago-doel te bereiken. In een ander opzicht kan een individu die op zoek is naar zijn of haar droomhuiskamer, een bepaalde stoel perfect in de hoek laten passen.

Hetzelfde principe geldt als je een kamer, kantoor of huis volledig wilt inrichten. Het kan een uitdaging zijn om verschillende meubels te vinden die elkaar aanvullen. Je kunt dit probleem omzeilen door meerdere meubelstukken te laten maken. In essentie is het creëren van je eigen meubilair from scratch de gouden kans om je unieke stijl te delen.

 

2. Erg praktisch 

Hoewel het misschien sneller is om kant-en-klaar meubilair te kopen, kan het op de lange termijn een onpraktische benadering blijken te zijn. Vaak zijn klanten op zoek naar specifieke functies zoals een extra opbergmeubel of een bepaalde vorm die in een hoek van de kamer past. Met maatwerk meubilair kan aan deze specifieke eisen eenvoudig worden voldaan. Of je nu op zoek bent naar verbeterde opbergruimte, vaste afmetingen of een bepaald materiaal, de meubelmaker (wij raden trouwens Gerard Keune aan, voor bijvoorbeeld een tafel op maat) kan meubels zo functioneel mogelijk te maken.

3. Kwaliteit

Door rechtstreeks met de meubelmakers te werken, krijgt de klant de extra zekerheid dat de producten duurzaam worden gebouwd. Een van de belangrijkste problemen bij meubelen voor massaproductie is dat er vaak materialen en afwerkingen van lagere kwaliteit gebruikt worden, waardoor het eindproduct een beperkte levensduur heeft en milieuonvriendelijk is. Het investeren van geld en tijd in deze gezamenlijke aanpak betaalt zich terug in termen van kwaliteit en levensduur. Blijf onze blogs lezen, dan ben je altijd op de hoogte van de laatste trends in meubelland.