Ben jij het zat om elke dag naar saaie grijze gebouwen te staren en mis je het groen? Schakel dan nu een verhuisbedrijf in en ga naar het platteland of de bossen. We geven je de voordelen en redenen om nu nog een huisje te zoeken buiten de met smog overgoten steden van Nederland. Oké dat valt dan weer mee, maar toch is de luchtkwaliteit hier niet optimaal (dat is alvast reden 1). Lees gauw verder.

Concurrentie

In de grote steden van Nederland leef je met duizenden mensen op elkaar. Hierdoor is de woningruimte gering en mag je blij zijn een appartement te vinden met een balkonnetje. Dit zal dan waarschijnlijk huur zijn, want kopen in de stad is niet te doen. Er zijn zo ontzettend veel mensen die hetzelfde huisje willen hebben, dat je of een dikke zak met geld mee moet nemen, of een juist contactpersoon moet kennen. In dorpen is dit al een stuk minder.

Meer ruimte om je huis te ontwikkelen

Zoals boven genoemd heb je in de stad geringe ruimte. Buiten de stad heb je veel meer mogelijkheden om een stukje land te kopen met een tuin. Hier heb je veel meer mogelijkheden om je huis en tuin zo in te richten en te verbouwen zoals jij dat wilt. Je moet je dus de vraag stellen: ben ik tevreden met mijn huur kamertje of wil ik van mijn woning echt een thuis maken? Veel mensen kiezen ervoor om eerst een carrière op te zetten in de stad en vervolgens als ze kinderen krijgen verhuizen ze. Een slimme zet, want het is buiten de stad veel veiliger. Hier hebben je kinderen meer ruimte om in de natuur te spelen en hoeven ze zich geen zorgen te maken over trams, metro’s en honderden fietsers die hun van de sokken rijden.

Veel meer groen

Natuur is belangrijk voor mensen. Als je door de natuur loopt en je lichaam voedt met extra zuurstof, voel je je fitter en kom je tot rust. In de stad is er continu geluid en is op bepaalde plekken het stoplicht het enige stukje groen dat je krijgt te zien – en ook dat is maar voor eventjes. Nu overdrijven we natuurlijk een beetje, maar hopelijk geeft het stof tot nadenken. De stad is te druk en een stressvolle omgeving voor menig mens.