De tuintrends van 2018 zijn door de experts bepaald. Ik kan je vertellen ze zijn geweldig. Voor ieder wat wils. We beginnen met de eerste van de twee: De ‘Let me Glow’ tuin.

De ‘Let me Glow’ tuin is een design tuin. Deze tuin bestaat uit rust en is overzichtelijk en strak. Vooral niet te veel wildgroei en bebossing maar de beplanting het liefst netjes en op kleur aflopend verdeeld in groepjes. Voornamelijk de grijsgroene bladplanten zijn een must-have in deze tuin. De basis kleurtinten voor deze tuin zijn naturel. Rustige en zachte kleuren, Denk hierbij ook aan de lichte en zoete pasteltinten. De kleuraccenten en accessoires van deze tuin zijn echter wel verrassend, fluoriserende kleuren dus echt de felle neonkleuren! Deze vind je op accenten terug in de tuinmeubelen en geheel in kleur op de accessoires. De kleuren staan voor optimisme en energie. Het ziet er echt geweldig uit! Zeer zeker geen saaie tuin dus.

Voor de tuinaanleg wordt er naast de natuurlijke materialen ook veel gebruik gemaakt van materialen als: rvs, wit natuursteen, beton en hout voor zowel de tuinmeubelen als de accessoires. Deze hebben vaak een design van blokken, strepen, ruiten en cirkels die met kleurverloop in pasteltinten verwerkt worden.

Be Happy: een speelse tuin

De tweede door experts bepaalde tuintrend voor de zomer van 2018 is de ‘Be Happy’ tuin. Deze tuin vraagt om sociale activiteiten en is gemaakt voor kinderen om lekker in te kunnen spelen en bewonderen. Speelhuisjes en boomhutten in allerlei soorten en maten bekleed met natuurlijk mos en prachtige tuintafels en krukjes gemaakt van boomstammen zijn een eyecatcher voor deze tuin.

Voor de speelse tuin zijn bruin, licht- en donkergroen de leidende kleuren. Om de tuin een vrolijke en uitnodigende uitstraling te geven zijn de kleuraccenten geelgroen en blauwpaars toegevoegd. De tuin heeft een bosachtige uitstraling door de schaduwplanten, paden bedekt met boomschors en er zijn veel natuurlijk gevormde, grillige en robuuste materialen gebruikt. Er zijn vele verschillende bloemen en planten te vinden en de fotoposters bedekken de schutting voor een nog bosrijkere en ruime uitstraling. Het zelf planten en oogsten van groenten, fruit en kruiden hoort ook volledig thuis in deze tuin. In deze tuin is er dan ook meer dan voldoende ruimte voor insecten en een thuis voor de prachtige vlinders die zich deze zomer weer zullen laten zien. Aarde, water, vuur en lucht staan in deze tuin centraal, de vier elementen voor een prachtige tuin en zomer!

Wil je een tuinpad laten bestraten? Vraag via Wegacom.be meerdere offertes aan van bestratingsbedrijven en vergelijk prijzen!