Ook in 2018 blijven wij natuurstenen vloeren als marmer, graniet, travertin en kalksteen veel zien. Met name de gezoete hardsteen en breukmaterialen zijn echte eye-catchers voor uw woning. Wel vereist een natuurstenen vloer veel onderhoud. Wij zetten een aantal tips voor u op een rijtje waardoor uw vloer nog langer meegaat.

Behoud voor uw vloer

Over het algemeen luidt de regel: hoe meer glans een vloer heeft, hoe meer vuil en beschadigingen er zichtbaar zijn op de vloer. Wanneer u uw natuurstenen vloer wilt reinigen moet u in alle omstandigheden een teveel aan water vermijden. Het water beschadigt de vloer doordat het binnendringt via voegen, plinten, muren en deuren. Wanneer het water en vocht binnendringt, ontstaat er een chemische reactie die kleine deukjes en oneffenheden in de natuurstenen vloer veroorzaakt.

Een andere vijand van natuursteen zijn oliën en vet. Om beschadigingen te voorkomen kunt u uw vloer laten behandelen door Chem-Dry Spanjerberg met een product wat in uw vloer trekt om uw vloer te beschermen tegen alle mogelijke vervuiling.  Wanneer uw natuurstenen vloer is behandelt met het impregnerende product is uw vloer veel minder gevoelig voor allerlei vlekken, vetten en oliën.

Tot slot dient u zand zoveel mogelijk buitenshuis te houden. Zand heeft namelijk hetzelfde effect als schuurpapier op uw natuurstenen vloer. Zo zorgen grint, kiezelsteentjes en zand voor glansverlies en slijtage van uw natuurstenen vloer. Is uw vloer toch in aanmerking gekomen met één van de materialen? Probeert u dit dan zo snel mogelijk te verwijderen.

Chem-Dry helpt!

Is uw vloer toe aan een grondige reiniging? Chem-Dry Spanjerberg polijst uw vloer en voorziet deze van een mooie glans-laag. Tevens biedt de kristallisatie van de toplaag weer hardheid, doorzichtigheid en bescherming tegen het indringen van vuil en vlekken. Maak nu uw afspraak voor het reinigen van uw vloer via ons contactformulier.

Lees verder op: www.chemdryreiniging-spanjerberg.nl

natuursteen vloer