Een dak renoveren kost tijd en vooral ook veel geld. Gelukkig is het een investering die jaren meegaat als je kiest voor kwaliteitsvolle materialen. Daarnaast kan het interessant zijn om de renovatie van je dak te koppelen aan goede isolatie. Ook daar zijn verschillende mogelijkheden.

Welke soort bedekking?

Bij een dak renovatie is het belangrijk dat je weet wat voor soort dakbedekking je wil gebruiken. Hier kan je kiezen uit verschillende opties. Zo heb je de klassieke dakpannen die nog steeds populair zijn. Een andere soort dakbedekking waar nog veel mensen voor kiezen is bitumen of roofing. De laatste jaren is EPDM echter steeds meer op de voorgrond gekomen. EPDM is een rubber dat ontstaat uit een samensmelting van ethyleen, propyleen, dieen en monomeer.

Voordelen van EPDM

EPDM heeft verschillende voordelen. Zo is het heel flexibel waardoor het bij warme temperaturen uitzet zonder dat er risico op scheuren is. Daarnaast heeft het ook geen naden waar water en ander vuil kan doorsijpelen. EPDM heeft gemiddeld ook een langere levensduur dan andere dakbedekkingen en het is bovendien ook relatief goedkoop.

Koppel het aan isolatie

Wanneer je investeert in een nieuw dak kan het voordelig zijn om ook meteen je dak te laten isoleren. Een goed geïsoleerd dak zorgt ervoor dat je minder warmte verliest, wat weer voordelig is voor je energiefactuur. Er zijn verschillende opties om je dak te isoleren. Zo kan je kiezen voor pur of pir isolatie. Wanneer je tussen deze twee twijfelt, kies je best voor pir isolatie aangezien dit veiliger is. Andere opties zijn glaswol of rotswol. Welke soort isolatie aan te raden is, hangt ook af van het type van je dak.