Steeds meer huishoudens kiezen voor een gepersonaliseerde inrichting. Je kunt namelijk steeds meer en meer stijlen kiezen die bij je smaken passen. Elk meubelstuk, behangsoort of vloer is verkrijgbaar in zoveel variërende soorten. Elke droominrichting is dus in feite haalbaar. Als je bij jezelf afvraagt welke stijl het beste past bij jouw huis en wensen dan gaan we je met de volgende tips helpen om op gang te komen. We behandelen verschillende aspecten van een huis dat zo natuurlijk mogelijk is ingericht.

 

Gebruik natuurlijke producten

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van een modern en natuurlijk huis zijn de natuurlijke materialen die gebruikt worden. Dit is verwerkt tijdens de bouw of kun je zelf verwerken in je huis. Denk hierbij aan natuurlijke meubelstukken zoals een houten eethoek set, kasten en stoelen. Hierbij zijn er veel populaire houtsoorten zoals rotan of bamboe.

 

Afwerkingen

In veel moderne huizen wordt er gekozen voor strakke afwerkingen. Probeer dit te minimaliseren door te kiezen voor een natuurlijke stijl. De natuur weet niet wat perfecte rechte of ronde lijnen zijn. Vormen worden horen juist worden gegeven op de meest natuurlijke manier. Ga op zoek naar de zacht en ruwheid dat een natuurlijk gevoel in jouw woning kan gaan nabootsen.

 

Refurbished producten

In een natuurlijk huis hoort uiteraard een stukje duurzaamheid. Veel meubelstukken krijgen een tweede leven door deze vakkundig te refurbishen. Een refurbished meubelstuk kan weer een leven lang functioneren. Het aanschaffen van deze producten zorgt ervoor dat we met z’n allen allemaal gloednieuwe producten gaan kopen en dat oude producten op de vuilnisbelt terechtkomen.

 

Duurzame implementaties: zonnepanelen

Als laatste maak je een natuurlijk gecreëerd huis af door ook op een natuurlijke manier energie te verschaffen. Probeer zoveel mogelijk te minderen in het afnemen van gas en elektriciteit van partijen die niet goed omgaan met het milieu. Je kunt tegenwoordig al vaak kiezen voor groen gewonnen energie. Daarnaast kun je zelf ook een bijdrage leveren door energie uit van eigen zonnepanelen te gebruiken. In elke woonomgeving is dit realiseerbaar. Zo bestel je bijvoorbeeld eenvoudig voor je woning zonnepanelen in Leeuwarden. Het is een duurzame investering die je na een aantal jaren al terugverdient. Zo bespaar je op de lange termijn flink in de energiekosten.