Oude woningen die gebouwd zijn voor 1990 beschikken over het algemeen over verouderde beveiligingssystemen. Dit maakt het voor inbrekers gemakkelijk om een wijk te kiezen en de oude woningen eruit te pikken. In dit blog lichten we een aantal kwalen toe van oude woningen die je mogelijk bij je eigen woning herkent. 

Donkere gebieden rond het huis

In de meeste oude woningen ontbreekt het aan voldoende buitenverlichting, waardoor indringers ’s nachts vrijwel ongezien langs het huis kunnen lopen. Verlicht daarom de paden langs je huis om de veiligheid te verhogen. Dit kun je doen door betaalbare buitenlampen op te hangen, met een voordelige LED-bulb en een bewegingssensor. Dit alles is al voor een paar tientjes verkrijgbaar en dan is je huis al veel minder interessant voor inbrekers. 

Algemene veiligheidskwalen bij oudere huizen

Sommige beveiligingsfouten in oudere huizen zijn onder andere ramen en deuren met een houten frame die hun weerbaarheid verliezen als ze vochtig worden. Kleinere sloten die mogelijk versleten zijn en oude garagedeuren die het makkelijker maken voor inbrekers om in te breken.

Advies bij oude huizen

Zijn de bovenstaande veiligheidsgebreken in jouw huis nog aanwezig? Dan is de kans groot dat inbrekers dit snel constateren en jouw huis eerder uit zullen kiezen dan bijvoorbeeld de buurman. Trek in deze gevallen altijd aan de bel en laat een slotenmaker expert bij je langskomen voor een grondige inspectie. Het allerbeste is om bij oude woningen de ramen, deuren en verouderde sloten te vervangen. Upgrade de garagedeur en installeer afstandsbedieningen en alarmen in je woning. 

Sloten met Politiekeurmerk

In oude huizen zijn de sloten meestal nog niet voorzien van een Politiekeurmerk. Als je sloten kiest met dit keurmerk, dan weet je zeker dat jouw huis optimaal beveiligd is tegen inbrekers en criminelen. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen wordt ook wel afgekort als PKVW, waar je het logo ook aan kunt herkennen.