Tuinhuizen kunnen handig zijn voor extra opbergruimte, of kunnen bijvoorbeeld dienen als werkplek. Nadat je besloten hebt een tuinhuis te nemen, kan het echter nog een hele klus zijn om deze te plaatsen of te bouwen.

 

Het plaatsen van een tuinhuis: waar moet je op letten?

Ten eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je het tuinhuis niet alleen installeert. Schakel de hulp van wat vrienden of familie in en je zult zien dat dit, naast dat het een stuk veiliger is voor je gezondheid en het tuinhuis zelf, een stuk sneller zal gaan.

 

Het belangrijkste onderdeel van een stevig tuinhuis is de ondergrond. Zowel tuinhuizen als blokhutten kunnen gaan verschuiven, als de ondergrond niet stevig genoeg is. Om dit te voorkomen kun je ervoor kiezen een betonnen sokkel te nemen als fundament. Probeer verder de uitleg in de handleiding te volgen, om de plaatsing van het tuinhuis goed te laten verlopen.

 

Zelf een tuinhuis bouwen

Je hoeft gelukkig geen expert te zijn om een tuinhuis zelf te bouwen. Er bestaan namelijk tuinhuizen in een zelfbouwpakket. Er zijn twee verschillende soorten: bouwpakketten waarbij je de wanden zelf moet opbouwen en pakketten waarbij dit niet hoeft. Als je ervoor kiest om je tuinhuis zelf te bouwen, kun je ook bepalen welke kleur verf je het huisje geeft! Zulke tuinhuizen hebben namelijk bijna nooit een voorbehandeling gehad.

 

Ook kun je uiteraard zelf bepalen wat voor soort vloer je wilt plaatsen. Ga je voor een houten vloer, een tegelvloer of iets anders? Er zijn verschillende duurzame soorten vloer waar je uit kunt kiezen. Tot slot dien je ook zelf dakgoten aan te schaffen, die zijn namelijk bijna nooit inbegrepen in een bouwpakket. Zorg er hierbij voor dat je de juiste maat kiest! Ga je voor een tuinhuis met een plat dak? Dan hoef je je hier geen zorgen om te maken. Deze tuinhuizen beschikken namelijk over ingebouwde dakgoten.