Wat zijn sleutel codes? Het zijn de nummers die bij het slot komen dat je juist gekocht hebt. Ze bevatten informatie die de pinvolgorde in het slot identificeert en geeft daarbij de nodige informatie om een slot te kunnen snijden. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je je huissleutel in een grote supermarkt binnenbrengt om meer sleutels te laten maken. Het winkelpersoneel zal het soort sleutel die hebt identificeren (de fabrikant van het slot), dan zal hij de sleutel ofwel dupliceren of het nummer op de sleutel gebruiken om nieuwe sleutels aan te maken.

 

Nu, als je de bovenstaande paragraaf nog eens leest, zal je merken dat je nooit gevraagd wordt naar je identificatie, wat wil zeggen dat iedereen je sleutel kan nemen en een andere kan laten maken. Met andere woorden, er is geen verantwoordelijkheid en daarbij ook geen controle over de sleutel.

 

Bij sloten met hoge veiligheid, is de sleutelcode die er geregistreerd staat voor jou en die informatie wordt dan in een database programma gestoken dat je codes volgt. De sleutel code, is vaak blind, dat betekent dat door naar de code te kijken je geen informatie kan krijgen over hoe het slot juist gepind is of hoe je een duplicaat van de sleutel moet snijden. De blinde code wordt dan gekoppeld aan de pinnen code, die alle informatie bevat.

Sleutel Codes

 

Worden gebruikt om de pin combinatie van het slot te identificeren

Worden gebruikt om duplicaten van sleutels te snijden

Sloten met hoge veiligheid vragen identificatie voor de sleutels gesneden worden

Sloten met hoge veiligheid worden geregistreerd aan de eindgebruiker

Blinde codes geven de pin en snij informatie niet vrij

Codes met hoge beveiliging worden in een veilige database opgeslagen

Gemakkelijkheid vs Veiligheid:

 

De sloten die je koopt bij warenhuizen of grote supermarkten bieden gemakkelijkheid op een midden veiligheidsniveau, dit kan goed zijn voor de meeste mensen. Maar je moet je toch altijd afvragen wat je probeert te beveiligen of achter slot en grendel te steken en als dat waardevol is, is het dat kleine waard.

 

Je kan geen sloten met hoge veiligheid kopen bij warenhuizen of grote supermarkten. We worden gekocht bij gespecialiseerde slotenmakers of door de fabrikanten gecontroleerde dienstencentra. Deze plaatsen zullen je de hardware verkopen en de slotcode dan op jouw naam registreren. Ze zullen je ook de veilige slotcode geven en een manier voor jou om hem te gebruiken indien nodig. Ze zullen die code ook beveiligen in een database waar het niet aan iemand anders toegewezen kan worden.

Bezoek onze website voor meer informatie – https://www.locksecure.nl/slotenmaker-dordrecht