Als je eigenaar bent van een woning of appartement, dan zal je er alles aan proberen te doen om de woning zo goed mogelijk te onderhouden. Voor onverwachte kosten aan de woning komen staan, is wel het laatste wat je wilt. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kan doen om je woning te beschermen en te onderhouden. Zo bijvoorbeeld kan je op het dak sedummatten aanleggen of een sedumdak plaatsen. Nog nooit van gehoord? Lees dan zeker en vast snel verder! 

Sedummatten 

Een sedummat is een snelle manier om een groendak met vetplanten bovenop je dakstructuur te bekomen. Het is een mat die volledig begroeid is met vetplanten en die op het dak kan aangebracht worden. Sedummatten kunnen op platte en licht hellende daken aangebracht worden en hebben tal van voordelen. Zo bescherm je niet alleen de onderliggende dakstructuur van de woning, zorgen ze voor een betere waterafvoer in de stad en vangen ze fijn stof op, de matten zijn bovendien ook nog eens goed voor bestuivers en ander leven in een stad. 

 

Sedum, Succulenten, Plant, Green, Natuur, Figuur

Sedumdak 

Naast sedummatten kan je ook kiezen voor een echt sedumdak bovenop je dak te laten plaatsen. Je kan dit perfect zelf doen, maar wanneer je hier geen verstand van hebt, kan je ook een groenspecialist inschakelen. Deze gaat eerst even kijken naar de staat van je dak, of er iets moet aangepast worden en welke begroeiing het best zou zijn voor jouw dak. Uiteraard wordt het sedumdak tenslotte door de groenspecialist geplaatst en daar heb je dan jarenlang geniet van! 

 

Vet Kip, Plantaardige, Dikke Plaat Kas, Sedum, Sappig

Offerte voor een sedumdak 

Een sedumdak laten plaatsen, het klinkt natuurlijk allemaal heel netjes en professioneel, maar er komt natuurlijk ook een kostenplaatje bij kijken. Heb je totaal geen idee wat een groenspecialist vraagt om een sedumdak aan te leggen? Dat is perfect te begrijpen. Ook hoef je niet voor verrassingen te komen staan bij betaling, je kan eerst vrijblijvend een offerte voor een sedumdak aanvragen. Op die manier weet je wat het jou gaat kosten en kan je nog zelf kiezen of je er effectief een laat aanleggen of dat je toch  gaat overwegen om het zelf te doen.