Soms komen er dingen ineens niet goed uit en kan het zijn dat er een probleem boven water komt waarvan je niet precies weet wat je er mee zou moeten doen. Dat is vaak ook het geval wanneer het riool verstopt is. Je kan natuurlijk het een en ander doen om te zorgen dat je zeker weet dat je het zelf niet op kan lossen, maar soms ontkom je er niet aan. Lees je mee voor tips?

Ontstop de afvoer en het toilet

De eerste stap die je kan nemen is het ontstoppen van de afvoeren en het toilet. Zo is het vaak het geval dat de etensresten nog in de gootsteen verstopt zitten. Het is dan slim om te zorgen dat je sifon los te maken en te kijken. Wanneer dit nog verstopt blijkt te zijn dan kan je met een ontstoppingsveer aan de slag. Ook kan je natuurlijk een ontstopper gebruiken of ontstopper door de gootsteen heen gooien, dat wil ook nog wel eens werken. Helaas moet je soms toch met het grotere geschut aan komen zetten.

Schakel een ontstoppingsdienst in

Soms kom je er zelf niet helemaal uit en dan is het verstandig om een ontstoppingsdienst in te schakelen. Waar je ook woont, vaak is er wel eentje die je in kan schakelen. Denk bijvoorbeeld aan de ontstoppingsdienst Utrecht, waarbij ze zo snel mogelijk naar je toe komen om de juiste stappen te ondernemen zodat jij geen problemen van het riool meer ondervindt.

Houd het goed bij in het vervolg

In het vervolg is het handig om het goed bij te gaan houden. Denk bijvoorbeeld aan het wekelijks goed schoonmaken van de afvoeren en van het toilet, al doe je dat tweede natuurlijk al vaak genoeg. Ook kan je er voor kiezen om bijvoorbeeld op wekelijkse basis een gootsteenontstopper te gebruiken. Deze moet vaak een tijdje intrekken maar dan wordt het er ook wel schoner van. Slim is om dit op z’n tijd te gaan doen, zodat je geen dienst hoeft in te schakelen. Een riool ontstoppen in Utrecht kan dan natuurlijk ook wel bij bepaalde bedrijven, maar voorkomen is beter dan genezen!