Ongewenst van buiten naar binnen kijken

Gordijnen, Decoratie, Binnenshuis, Plantaardige

Ramen zorgen ervoor dat er genoeg lichtinval is in jouw huis. Niet alleen geeft dit een frissere blik aan jouw huis, het zorgt er ook voor dat je overdag de lampen uit kan zetten. Dit bespaart natuurlijk geld. Echter hebben ramen ook een nadeel: ze kunnen privacy wegnemen. Denk bijvoorbeeld aan een groot raam waardoor voorbijgangers vanuit de voortuin zo jouw huis in kunnen kijken. Op deze manier kan je je erg bekeken voelen. De oplossing hiervoor is dan ook simpel: raamdecoratie. Echter zijn er veel verschillende soorten raamdecoratie en kan dit de keuze soms nog best lastig maken. Hang je bijvoorbeeld rolgordijnen op of kies je toch liever voor jaloezieën?

Privacy folie

Wanneer je de lichtinval zo min mogelijk wil beperken, kan je kiezen voor privacy folie. Deze soort folie is voorzien van een laag vloeibare kristallen die ervoor zorgen dat er niet door het glas heen kan worden gekeken. Globale vormen en kleuren kan je hier wel doorheen zien, maar het biedt zeker de nodige privacy wanneer het niet wenselijk is dat men naar binnen kan kijken.

Jaloezieën

Zodra je kiest voor jaloezieën kan je spelen met het licht. Zodra je een donkere kamer wilt laat je ze allemaal naar boven richten en zodra je meer daglicht wilt, kan je ze horizontaal zetten. Jaloezieën hebben daarnaast ook een moderne look, wat misschien wel heel mooi in jouw interieur past.

Gordijnen

Gordijnen kunnen een kamer goed verduisteren en volledige privacy bieden zodra ze gesloten zijn. Daarnaast zorgen ze er in de winter ook voor dat de warmte binnen blijft. Maar welk gordijn gebruik je in welke kamer? Bij gordijnen kan je spelen met kleuren en daarmee een bepaalde sfeer creëren in een kamer. Voor een kleine kamer is het bijvoorbeeld handig om lichte gordijnen te gebruiken, omdat deze de kamer groter laten lijken. Terwijl in een slaapkamer juist donkere kleuren geschikt kunnen zijn.

Rolgordijnen

Als laatste zijn rolgordijnen ook een optie. Deze kunnen de slaapkamer goed verduisteren of de woonkamer decoreren met licht doorlatende rolgordijnen. Net als met jaloezieën kan je met duo rolgordijnen licht en inkijk regelen. Deze bestaan namelijk uit twee lagen stof, waarbij je dichte stroken en transparante stroken hebt. Op deze manier zorg je er dus voor dat je jouw privacy en lichtinval regelt op een manier die goed bij jou en je huis past.