Wil jij het nieuwe jaar ook ingaan met een frisse look in je huis? Dan wordt het hoog tijd om nieuw interieur aan te schaffen! Er zullen aankomend jaar veel leuke nieuwe trends zijn die je mee kunt nemen voor het herinrichten van je huis. Doe daarbij wel veel research van te voren en ontdek welke trends jij echt leuk vindt en of ze goed bij elkaar passen. Na alles uitgepluisd te hebben, wordt het dan tijd om de spullen op te halen. Dit kan je met je eigen auto doen. Mocht het nou net niet passen, dan kun je altijd nog last minute een aanhanger huren. Maar welke trends zul je in 2019 dan zien? Ontdek hier een sneak preview!

Natuurtinten

Qua kleur trends, zul je in 2019 de natuur zeker zien terugkomen. Bij de kleurtinten staan eigenlijk drie elementen van de natuur centraal, namelijk: water, aarde en vuur. Je zult dus veel blauwige, aardige en roodachtige kleuren terug zien komen in 2019. Deze natuur elementen zie je niet alleen terug in de kleuren, maar ook in het interieur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mooie houten stoelen en veel planten in huis. Dit natuurinterieur zal vaak gecombineerd worden met invloeden van vroeger. Hierbij krijgen interieurs uit de jaren 60, 70 en 80 grote invloed. Sta er dus niet van te kijken dat je in 2019 een mooie houten vloer met een indigo blauwe muur kan gaan combineren met een vuurrode retro stoel.

Duurzaamheid

We zien tegenwoordig dat in het hedendaags leven duurzaamheid meer centraal komt te staan. Het is belangrijker dan ooit te voren en dit is zal ook van toepassing zijn op de woningtrends van 2019. Dit begint al bij energie besparend wonen maar kan tot in de puntjes worden uitgewerkt door milieu bewust meubilair uit te zoeken. Zo zullen meubels die gemaakt zijn van bamboe een hot element voor in huis worden.

Onderzoek

Onderwerpen als duurzaamheid zul je dieper onderzoek naar kunnen doen, voordat je daadwerkelijk meubels aanschaft. Welke meubels zijn nou daadwerkelijk milieubewust en welke meubels gaan daarvan het langste mee? Bovendien moet je voor het pimpen van je huis niet alleen beslissen welke meubels en kleurtinten jij mooi vindt, maar ook of de combinatie ervan goed staat in je huis. Het zou wat zijn als je in al je enthousiasme, met je aanhangwagen het nieuwe interieur aanschaft en dan tot de ontdekking komt dat het helemaal niet bij elkaar past.

Samenvattend, zijn de interieurtrends van 2019 een stukje natuur, duurzaamheid en invloeden van vroeger die met het heden gecombineerd worden. Dit vergt her en der wat onderzoek, om zo je huis een ultieme nieuwe frisse start te geven.