Natuursteen is mooi, duurzaam en voor eindeloos veel doeleinden te gebruiken. Zo ook in de tuin. Hieronder zie je verschillende manieren waarbij je natuursteen kunt gebruiken om je tuin in 2019 op te knappen!

 

Patio van natuursteen

Een patio biedt meer vrijheid en ruimte om diverse activiteiten voor je familie en feesten voor je gasten te organiseren. Als je zelf een patio in je tuin wilt maken, is natuursteen een uitstekende optie. Versier de patio met luxe tuinmeubelen en je tuin is klaar voor een geweldig feest!

 

Een tegel uit leisteen zijn veel gebruikte natuurstenen. Graniet, kalksteen, travertijn en zandsteen zijn ook trendy materiaal voor terrasbouw. Sommige kleine tot grote patio’s bevatten ook grind om unieke patio’s te ontwerpen.

 

Vuurkorf of vuurhaard van natuursteen

Een vuurhaard in de tuin zorgt voor luxe in een koud klimaat. Rotsen worden veel gebruikt om de vloer van de put te bedekken en keien zijn de ideale oppervlakken om met verhoogd vuur om te gaan tot aan de put. Kiezelstenen zoals graniet en zandsteen kun je gebruiken om een schoorsteen te creëren. Het biedt een hittebestendige sfeer en creëert een gezellige omgeving om te verwarmen bij koud weer, samen met familie en vrienden.

 

Een wandelpad of oprit

De meeste tuinen bevatten één of meer paden of wandelpaden om het lopen door de tuin en het vervoeren van spullen en kruiwagens gemakkelijk te maken. Natuurlijke hele stenen en gebroken stenen stellen ons in staat om variatie in het ontwerp te krijgen volgens onze smaak, zoals:

 

Pad met hele stenen

Als je een budget heeft en je je tuinpaden op exclusieve wijze wilt versieren, dan zijn hele stenen zoals leisteen, graniet, kalksteen en tegels een uitstekende keuze.

 

Pad met gemalen stenen

Gebroken stenen zijn uitstekend materiaal om gladde en gemakkelijk begaanbare wandelpaden in de tuin te ontwerpen. Sommigen gebruiken leisteenspaanders van kleiner formaat samen met grind en kiezelstenen om ontwerpen of patronen op de loopbrug te maken.