Is het je al eens opgevallen dat je in een luxe tuin vaak veel natuursteen terugvindt? Natuursteen is een materiaal met een mooie en unieke uitstraling. Natuursteen kan je tuin meteen een hele andere look geven. Houd er wel rekening mee dat natuursteen prijzig kan zijn. Wanneer je een lager budget hebt, kun je er ook voor kiezen om bepaalde elementen van natuursteen in de tuin te plaatsen. Je kunt de tuin verder bestraten met getrommelde stenen. Getrommelde stenen staan erg mooi in combinatie met natuursteen. Qua uitstraling hebben deze stenen vaak veel weg van gebakken klinkers. Getrommelde stenen zijn echter een stuk goedkoper dan de ouderwetse klinkers en dus al helemaal een stuk goedkoper dan natuursteen. Dat maakt het wel erg aantrekkelijk om deze stenen te gebruiken als tuinbestrating.

Getrommelde stenen in combinatie met natuursteen

Als je een liefhebber bent van natuursteen, dan is het zeker geen slecht idee om ook natuursteen in de tuin te verwerken. Het is echter erg duur als je de hele tuin zou moeten vullen met natuurstenen tegels. Om die reden raden we aan om natuursteen te combineren met getrommelde stenen. Zo ontstaat er alsnog een prachtige tuin, maar hoef je daarvoor niet de hoofdprijs te betalen. Wie een beetje handig is, kan de getrommelde stenen ook zelf plaatsen. Wanneer je zelf twee linkerhanden hebt, kun je dit beter door een professional laten doen. In dat geval betaal je uiteraard wel voor het werk dat de vakman in kwestie zal leveren.

Welke voordelen hebben getrommelde stenen?

Getrommelde stenen zien er goed uit, maar daarnaast hebben deze stenen nog een aantal voordelen. Zo staan de stenen er bijvoorbeeld om bekend dat ze relatief snel opdrogen. Daarnaast zie je aan de stenen bijna niet af dat ze van beton zijn gemaakt. Ook zijn de stenen makkelijk strak te houden. Zo zal er bijvoorbeeld niet snel mos op de stenen groeien. Ook de prijs is natuurlijk een belangrijk voordeel van deze stenen. Er zijn verschillende aanbieders waar je deze stenen kunt kopen. Ga dus goed na welke mogelijkheden je hebt als je getrommelde stenen wilt kopen.