Muurstickers zijn de ideale oplossing om een kale saaie muur op een goedkope manier op te fleuren. Dankzij de vele stickers die er zijn, zit er altijd een ontwerp tussen dat bij je wensen past. Muurstickers zijn op vrijwel alle ondergronden te plakken, mits de muursticker natuurlijk te groot is. De stickers bevatten een speciale laagje met lijm dat geen schade aan je muren brengt. De sticker is dus eenvoudig te verwijderen. Na het lezen van dit artikel weet je hoe je het beste een muursticker op de muur plakt en waar muurstickers verkrijgbaar zijn. 

 

Hoe plak je muurstickers op?

Muurstickers opplakken kan op verschillende manieren. Sommige onderstaande tips spreken waarschijnlijk voor zich, maar om langer te kunnen genieten van de muursticker, raden we je aan om de onderstaande tips door te lezen. 

 

Tip 1: Schone muur

Zorg ervoor dat de muur waar de sticker op geplakt wordt zo schoon mogelijk is. Je ziet het misschien niet, maar er zit vaak wel een laagje stof op de muur. Maak de muur schoon met een droge doek. Gebruik het liefst geen vochtige doek, aangezien de muur nog een tijdje nat kan blijven. Het water trekt namelijk in de muur en hierdoor zal de sticker minder goed plakken.

Tip 2: Volg de handleiding

Het klinkt waarschijnlijk heel vanzelfsprekend, maar het is belangrijk om de handleiding van de muursticker op te volgen. Bij iedere muursticker wordt namelijk een handleiding bijgeleverd. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de sticker moet aanbrengen op de muur. 

 

Stap 3: Hulpmiddelen 

Er zijn een aantal middelen die je helpen bij het opplakken van een muursticker. Hieronder is een overzicht te zien van deze hulpmiddelen:

 

  • Rakel: Een rakel is een plastic gereedschap waarmee je de muursticker zonder vouwen en luchtbelletjes kan aanbrengen;
  • Afbreekmes: Een afbreekmes is een scherp mes om onder andere papier en karton te snijden. Het lange, smalle snijblad kan langs de schuin aangebrachte kant afgebroken worden, zodat er een nieuw mes ontstaat. Je kan het mes dus een aantal keer hergebruiken totdat het gehele mes op is;
  • Ontvettingsmiddel: Dit product is puur om de oppervlakte, waar de muursticker geplakt zal worden, te ontvetten. Het is dus niet om vuil weg te halen. Aangeraden wordt om eerst het oppervlakte schoon te maken met een droge doek. 

 

Stap 4: Meten en plakken met afplaktape

Voordat je begint met het opplakken van de muursticker is het belangrijk dat je zeker weet of de sticker recht hangt. Meet hiervoor de muur en sticker allebei op. Plak vervolgens de sticker op de muur met afplaktape. Dit is meestal meegeleverd bij je muursticker. Plak nu slechts een gedeelte van de sticker op en controleer of de muursticker recht hangt. Is dit het geval? Maak dan de gehele sticker los. Zo krijg je optimaal resultaat! 

 

Waar muurstickers kinderkamer kopen?

Er zijn veel ideeën om muurstickers toe te passen. Bedrijven maken vaak gebruik van muurstickers om zo hun logo of bedrijfsslogan op een grote oppervlakte te laten opvallen. Maar ook kinderen vinden een muursticker in hun kamer erg leuk. Muurstickers bestellen voor kinderkamers kan tegenwoordig overal: op het internet of bij een drukkerij. Steeds meer kinderen vinden het leuk om een mooi design van de natuur of vakanties op hun muur te hebben. 

Kortom: het plaatsen van een muursticker kan snel en eenvoudig gebeuren, maar je moet wel heel voorzichtig zijn. Controleer bijvoorbeeld of de sticker recht hangt. Als dit het geval is heb je hier nog lang plezier van. Muurstickers zijn een leuke en goedkope alternatief om je kamer in te richten.