Ecologisch wonen is het toverwoord van onze tijd. Daarnaast willen we ook graag een woning die er moderne uitziet en een zekere tijdloosheid uitstraalt zodat deze meerdere jaren mee kan en niet direct weer obsoleet is na een jaar. Erg fijn om te weten dat er stijlen zijn en mogelijkheden om deze twee doelen te realiseren. In deze blog gaan we met je doornemen hoe dit precies zit en willen je ook graag inspireren. Lees nou verder doe je voordeel met deze informatie.

Goede isolatie 

Het is erg belangrijk dat je moderne woning op een manier geïsoleerd is en deze volkomen overeenstemmig is met de eisen die gelden voor goede isolatie van de woning. Denk bijvoorbeeld aan spouwmuurisolatie, plafondisolatie, vloerisolatie en dubbel of driedubbel glas. Veel mensen denken dat je het milieu een plezier doet om allemaal driedubbel glas te nemen. Dit zal een heel groot project zijn in Nederland; veel beter is het om slechte huizen een gedegen isolatie te geven bijvoorbeeld dubbelglas. Mensen die al dubbelglas hebben kunnen het dus het laten zitten. Ook warmteterugwinning door middel van een pomp is erg slim.

Moderne woonstijlen: natuursteen

Er zijn typische woonstijlen die tegenwoordig erg in zijn vanwege hun minimalistische design trekken. Denk bijvoorbeeld aan de Scandinavische stijl, de industriële en een minimalistische. Hoe vaak zien we niet Boeddha staan in interieurs in Nederland. Dit komt omdat de minimalistische stijl uit Japan heel erg populair is vanwege de rust die deze uitstraalt. Zo is het ook met de andere stijlen die genoemd zijn hierboven, Ze zijn allemaal vrij essentialistisch en minimalistisch waardoor je er gewoon een lekker rustig gevoel van krijgt. Binnen deze stijlen is natuursteen een belangrijk materiaal om bijvoorbeeld de keuken van te maken of in de douche te gebruiken. In combinatie met allerlei andere materialen als hout en bamboe, creëer je zo een schitterende moderne woonstijl.