Ongedierte is ontzettend vervelend en helaas hebben we er bijna allemaal weleens last van. Dit kan om kleine dieren gaan zoals kruipende of vliegende insecten, maar ook om grotere dieren zoals muizen, ratten en mollen. Om van deze dieren af te komen is ongediertebestrijding nodig. In dit artikel laten wij je zien welke bestrijding je voor deze beesten kan gebruiken.

Het gebruik van klemmen

De eerste optie is meteen de meest effectieve, maar ook de minst diervriendelijke. Door het gebruik van klemmen, en deze bij de gangen van de dieren te plaatsen, worden de dieren gevangen met een directe dood als gevolg. Je probleem is hiermee dus snel een eenvoudig opgelost, wat zeker helpt bij ongediertebestrijding. De grote voordelen hierin zijn natuurlijk dat een mollenklem erg doeltreffend is, dat het goedkoop is en dat je de vangkans aanzienlijk vergroot. 

Een diervriendelijke manier

Ga je liever voor een diervriendelijke manier van ongediertebestrijding? Ook dan zijn er verschillende mogelijkheden. Zo zou je een vangkoker kunnen gebruiken, waarin de mollen levend worden gevangen, of een windhager. De windhager is een verjager die werkt op zonne-energie die een bepaalde frequentie uitzendt waardoor dieren op een vriendelijke manier verjaagd worden. De voordelen hierbij zijn dat het diervriendelijk is, tot wel 1000 vierkante meter werkt, je geen batterijen nodig hebt en het zeer doeltreffend is. 

Carbid voor het verjagen van ongedierte

En dan is er ook nog carbid. Ook carbid kan ingezet worden om ongedierte te verjagen op een diervriendelijke manier. Waar carbid rond oud&nieuw vaak in een melkbus gebruikt wordt om enorme knallen mee te veroorzaken, helpt het hier de dieren te verjagen. Door een klein beetje carbid in de gangen van de dieren te plaatsen en hier wat water op te gieten, ontstaat er een gas. Dit gas stinkt zo erg, dat de dieren hier niet tegen kunnen en uit zichzelf weg zullen gaan! Het carbid is in kleine verpakkingen van 5 kg, 10 kg en 25 kg te koop maar als je last hebt van veel ongedierte is het goedkoper meer ineens in te kopen. In dat geval zijn er ook tonnen carbid van 50 kg en 100 kg te koop.